אין אושר גדול לאמא כמו כשהחייל הקרבי שלה מתקשר ואומר "אני כבר ארבעה ימים חולם על קציצות הדגים שלך, יש מצב שאת מכינה לי?". כשזה בא מהבן הפרטי שלי עניתי בהתרגשות "קטן עליי כפרות שלי" – ומכאן התחיל המטבח לעבוד. השריתי את הדגים לטחינה במים ולימון, ותוך כדי התחלתי בקילוף הבצל, השום ותפוחי האדמה.
רוצים לנסות את המתכון על הילדים שלכם? מי יודע, אולי גם הם יבקשו אותו אחר כך שוב ושוב.
הקציצות של סמדי. הכל בשביל הילדים | צילום: סמדר וקניןקציצות דגים
המצרכים:
מים עם לימון (להשריה)
חצי קילו דג פילה (נקרא גם מרלוזה, נמצא במקפיאים בסופר)
חצי קילו דג נסיכה
חבילת כוסברה
חבילת פטרוזיליה
תפוח אדמה קלוף
ראש של שום, מחולק לשיניים ומקולף
2 כפות פירורי לחם
ביצה
מעט שמן
לרוטב:
4 עגבניות
גמבה
פלפל חריף (אפשר לוותר)
כף רסק עגבניות
מעט שמן
תבלינים:
מלח
פלפל לבן
פפריקה
כמון
כורכום
מרק עוף
אופן ההכנה:
1. משרים את הדגים במים עם לימון למשך חצי שעה. שוטפים היטב ומסננים.
2. טוחנים את הדגים עם הכוסברה והפטרוזיליה, חצי מהשום ותפוח האדמה.
3. מתבלים את הדגים במלח, פלפל ופפריקה, מוסיפים את פירורי הלחם, כמון, ביצה ומעט שמן, מערבבים ומניחים בצד או במקרר.
4. קוצצים את השום, הגמבה והפלפל החריף ומגררים את העגבניות בפומפייה.
5. מכינים את הרוטב: שמים בסיר רחב את שאר השום, הגמבה, הפלפל החריף והעגבניות. מוסיפים מים ומתבלים במעט אבקת מרק עוף, כורכום, מלח ופלפל לבן. מביאים לרתיחה.
6. יוצרים כדורים מתערובת הדגים ומכניסים לרוטב הרותח לרבע שעה.
7. מערבבים בקערה קטנה שמן, כף פפריקה ורסק עגבניות, ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך.