כמו שאתם בטח יודעים אני עובדת בדיור מוגן, ומדי פעם מעבירה לדיירות שלי חוג כלכלת בית ומלמדת אותן כל מיני בישולים. כשהכנתי להן את הפשטידה הזו, אני לא מגזימה – ראיתי איך עולה להן אושר על הפנים. מאז הן מכינות אותה בעצמן לנכדים, בהמון גאווה והנאה. עד כדי כך, שלא פעם אני נתקלת בילדים של הדיירות והם אומרים לי: "תשמעי סמדי, פשטידת הירקות שאמא שלי למדה ממך כל כך טעימה, הילדים שלי כל כך אוהבים אותה". אני לא יכולה להגיד לכם כמה זה משמח. אז עכשיו גם אתם מקבלים את המתכון – רק אל תשכחו לספר לי איך יצא.
פשטידת ירקות
המצרכים (לתבנית חד פעמית מרובעת):
4 תפוחי אדמה גדולים
1 כרובית (מי שאוהב ברוקולי, גם טוב)
3 קישואים
1 בצל
1/4 חבילה פטרוזליה
1/4 חבילה שמיר
5 ביצים
2 כפות קמח
1 כף מרק עוף
1/2 כפית פלפל לבן
1/4 כוס שמן
אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה, שמים בסיר מלא מים יחד עם הכרובית ומבשלים עד שהכל מתרכך.
2. מגררים את הקישואים והבצל בפומפייה וקוצצים את השמיר והפטרוזיליה.
3. מרסקים לתוך קערה את תפוחי האדמה והכרובית, ומוסיפים את הירקות והעשבים. מוסיפים את התבלינים, הביצים והקמח ומערבבים הכל ביחד.
4. שופכים את השמן לתבנית ומסובבים אותה כך שתהיה משומנת היטב מבפנים. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
5. מכניסים לתנור את התבנית רק עם השמן ל-10 דקות, מוציאים ושופכים פנימה את הבלילה.
6. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים במשך 40 דקות עד שעה.
7. מוציאים מהתנור, מניחים להצטנן וחותכים.
>> הנה פשטידת ברוקולי מעולה