במרוקו לכל עיר יש סגנון בישול משלו. המרוקאים מרבט, למשל, מבשלים הרבה עם לימון כבוש. בין השאר תמצאו אותו בסיר הדגים שלהם, ובעיקר עם העוף, שמקבל מהלימון גם טעם טוב וגם רכות.
השבוע החלטתי להקדיש את הטור לאמי היקרה, ילידת רבט, שחגגה בשבת האחרונה את יום הולדתה ה-75 (שתזכה עד 120). היא זו שלימדה אותי את טעם העוף עם לימון הכבוש, ובזכותה אתם מקבלים היום את המתכון המצוין הזה.
עוף עם לימון כבוש, כוסברה ושום
|
אפשר לקנות לימונים כבושים, אבל אפשר גם להכין
המצרכים:
6-8 ירכיים או שוקיים
2 כפות שמן
שיני שום מראש שלם, פרוסות
1 חבילה כוסברה, קצוצה
2 לימונים כבושים בינוניים, חתוכים לקוביות
תבלינים:
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף מרק עוף
מלח לפי הצורך (מרק העוף מלוח, אז לא צריך הרבה)
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר 2 כפות שמן, וכשהוא חם מכניסים את העוף לטיגון קצר, ש"יסגור" אותו.
2. מוציאים את העוף לצלחת, ומכניסים במקומו את הכוסברה הקצוצה (תשאירו קצת בצד), השום והלימונים.
3. מערבבים את כל התבלינים בכוס, ממלאים במים חמים, מערבבים ושופכים לסיר.
4. מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים עוד 1/2 כוס מים חמים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות. מדי פעם בודקים שהנוזלים לא התאדו.
5. אם נשארים נוזלים מורידים את המכסה ונותנים להם להתאדות, עד שמתקבל רוטב סמיך. לקראת סוף הבישול מוסיפים עוד כוסברה קצוצה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוף עם לימון כבוש