באחד מניסיונותי להשתמש בשאריות שיש במקרר - ולא היו הרבה כאלה - נולד המאפה הזה. לא ייאמן לכמה מחמאות הוא זכה. אם הם רק היו יודעים שאלתרתי אותו ברגע.
מאפה בצק עלים עם כרוב וביצים קשות. תקשיבו, זה טעים | צילום: אינה קראבצקימאפה כרוב וביצים
המצרכים:
חצי חבילה בצק עלים מרודד (מופשר)
2 בצלים חתוכים לחצאי ירח
חצי כרוב לבן קצוץ דק
מלח ופלפל
4 ביצים קשות
שמן קנולה
ביצה אחת טרופה
כף פרג\שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה.
2. מטגנים את הכרוב עד להזהבה, ומתבלים במלח והרבה פלפל שחור. את הביצים חותכים לחצאים.
3. מניחים את הבצק המרודד על משטח מקומח. מסדרים במרכז לאורכו את הכרוב, אחר כך את חצאי הביצים ובסוף את הבצל. סוגרים את קצות הבצק, מהדקים היטב ומניחים על תבנית אפייה משומנת עם הצד החלק כלפי מעלה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים את הפרג.
4. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שכל המאפה זהוב, ומגישים עם שמנת חמוצה.
>> אלקנה, לעומת זאת, הכין לנו יופי של אורז עם ירקות וחזה עוף
באחד מניסיונותי להשתמש בשאריות שיש במקרר, נולד מאפה הזה, ואף זכה להרבה מחמאות .
מצרכים:
חצי חבילה בצק עלים מרודד( מופשר)
חצי כרוב לבן קצוץ דק
2 בצלים חתוכים לחצאי ירח
4 ביצים קשות
שמן קנולה
מלח ופלפל
ביצה אחת טרופה
כף פרג\ שומשום לקישוט
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן, מטגנים את הכרוב עד להזהבה עם מעט שמן, מתבלים במלח והרבה פלפל שחור. את הביצים חותכים לחצאים.
על משטח מקומח שמים את הבצק המרודד. ובמרכז מסדרים לאורכו תחילה את הכרוב, אחר כך את חצאי הביצים ואת הבצל. סוגרים את קצבות הבצק , מהדקים היטב ומניחים על תבנית אפיה משומנת עם הצד החלק כלפי מעלה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים את הפרג. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, עד שכל המאפה זהוב.
אפשר להגיש עם שמנת חמוצה, פשוט מעדן!