בכל שנה בשבועות האחרונים שלפני פסח אני נפטרת בצורה אובססיבית מכל הדגנים בבית, ומתחילה להיערך לחיים בלעדיהם. השנה, בעודי מתעמקת במזווה, גיליתי שקינואה היא כשרה לפסח גם למי שלא אוכל קטניות, ושמחתי שמחה רבה. בדרך כלל אני לא חסידה גדולה של קינואה, אבל הסלט הזה באמת מוציא ממנה את המקסימום. אז קבלו מנה מקסימה, לפסח ולימים שלפניו.
קינואה עם חזה אווז, פטריות וזוקיני. שמרו את המתכון לחג | צילום: אינה קראבצקיסלט קינואה עם חזה אווז ופטריות
המצרכים (4 מנות):
כוס קינואה, מבושלת לפי הוראות היצרן
1 זוקיני חתוך לעיגולים
1 בצל חתוך לחצאי ירח
6 פטריות שמפיניון חצויות
100 גרם חזה אווז מעושן, חתוך לרצועות
1 בצל ירוק, חתוך לעיגולים
חופן כוסברה קצוצה גס
מלח גס
פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת גדולה עם טיפה שמן זית, צורבים את עיגולי הזוקיני כשתי דקות ומוציאים.
2. מוסיפים לאותה המחבת שתי כפות שמן זית ומקפיצים את הבצל והפטריות כשתי דקות. מוסיפים את חזה האווז וממשיכים להקפיץ כדקה.
3. מוסיפים למחבת את הקינואה והזוקיני, מתבלים במעט מאוד מלח ובפלפל שחור, מוסיפים את הבצל הירוק ואת הכוסברה, מערבבים היטב ומורידים מהאש.
4. אפשר להגיש חם (אפילו כתוספת למנת חלבון), או קר כמנה ראשונה.