אולי בגלל העונה החדשה של "מאסטר שף" שבאה עלינו לטובה - השבוע דגדג בי הצורך להשקיע בצילחות ולהפיק ארוחה שהיא לא רק טעימה אלא גם מושכת במראה שלה. אז הכנתי מנה פשוטה אך איכותית (בשר, בשר ועוד בשר), ומסביבה השקעתי בקרם שום, בתוספת תרד ובאספרגוס צרוב. התוצאה: ארוחה שקשה להחליט אם היא יותר יפה או יותר טעימה, ומה זה בעצם משנה.
פילה בקר עם תרד ואספרגוס. לכבוד העונה החדשה | צילום: אינה קראבצקיפילה בקר על אספרגוס ותרד
המצרכים (לשתי מנות):
300 גרם נתח פילה בקר, פרוס (נגד כיוון הסיבים) לעיגולים בעובי סנטימטר
2 ראשי שום
חצי כפית דבש
שמן זית
6-8 אספרגוסים חלוטים (אספרגוס ירוק צריך חליטה של דקה, לבן - חליטה של 7 דקות)
שן שום אחת פרוסה
300 גרם תרד (אני השתמשתי בקפוא)
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לקישוט: חומץ בלסמי מצומצם
אופן ההכנה:
1. מושחים את ראשי השום בשמן זית, עוטפים היטב בנייר כסף ואופים ב-180 מעלות כחצי שעה, עד שהם רכים מאוד. מוציאים את השומים מקליפתם ומועכים היטב למרקם של קרם חלק (אפשר להעביר דרך מסננת), מוסיפים את הדבש ומתבלים בקצת מלח.
2. צורבים קלות את האספרגוס החלוט על מחבת פסים.
3. במחבת גדולה שמים כ-4 כפות שמן זית, מוסיפים את שן השום הפרוסה ואת התרד, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים כשלוש דקות.
4. צורבים את נתחי הפילה על מחבת מחוממת היטב כדקה מכל צד. מתבלים במלח ופלפל רק לאחר הצריבה.
5. מסדרים את הצלחת: מסדרים את האספרגוס במרכז הצלחת, עורמים מעל תלולית של תרד ועליה מסדרים את נתחי הבשר. יוצרים מקרם השום קנלים (בעזרת שתי כפיות) ומסדרים מסביב, ומטפטפים כמה טיפות חומץ בלסמי מצומצם לקישוט.
>> בשבוע שעבר הכנו עם אינה קציצות דגים שילדים אוהבים
>> מאסטר שף 2 - ביום חמישי זה מתחיל!