בראשון האחרון הבת שלי הייתה בת 6 – אירוע שמטבע הדברים מחייב עוגה, ועוגות, כידוע, הן ממש לא הטריטוריה הביתית שלי. אז לילדים הכנתי עוגת שוקולד מהסוג הקלאסי (זה תמיד עובד), וכשחשבתי איזה מתוק אפשר להכין לאורחים הבוגרים יותר, ישר עלתה לי בזיכרון עוגת הוופל שעוברת אצלנו במשפחה כבר כמה דורות. מה שיפה בעוגה הזאת (חוץ מזה שהיא טעימה להפליא) זה שהיא לוקחת רק 20 דקות (אבל שימו לב – צריך לתת לה לנוח עוד 3 שעות).
עוגת ופל. אפילו לא צריך תנור | צילום: אינה קראבצקיעוגת ופל
המצרכים:
חבילה של דפי ופל למאפה (להשיג בחנויות מתמחות או בכל מעדנייה רוסית)
250 גרם חמאה רכה
750 גרם ריבת חלב
2 כפות ברנדי משובח
2 כפות אבקת קקאו
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
100 גרם שזיפים מיובשים מגולענים קצוצים
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את החמאה, ריבת החלב, הברנדי והקקאו למסה חלקה ויפה (חשוב לא לגמור את כולה בשלב הטעימות).
2. מורחים שכבה יפה של הקרם (בערך שלוש כפות) על דף הוופל הראשון. מניחים דף נוסף ומהדקים. חוזרים על הפעולה עם כל הדפים. בערך באמצע מפזרים את השזיפים וכמחצית מכמות האגוזים. את דף הוופל האחרון לא מורחים בקרם (אך משאירים את הכמות הקרם הדרושה בשבילו בצד).
3. בשלב הזה צריך ליצור לחץ על העוגה. אני מניחה עליה סיר עם מים, ונותנת לה לעמוד ככה 3 שעות.
4. מורחים בקרם את הדף העליון ומפזרים את שאר האגוזים.