בשבועות האחרונים אני מסתובבת עם תחושה שפיצחתי את האטום, או יותר נכון - את המתכון. ואני מדברת על סלט ביצים: דבר כל כך פשוט ובנאלי, אך יחד עם זאת כל כך טעים ואהוב. זה כבר שנים שאני מכינה את הסלט הזה, אבל מעולם לא הצלחתי להגיע לשלמות. לאחרונה, אחרי אין ספור ניסיונות ועבודות מחקר (אצל עקרות בית ומסעדות מובחרות) - אני יכולה לדווח בגאווה שסוף סוף עשיתי את זה. קבלו את סלט הביצים הטעים בעולם.
צנים. סלט ביצים. עגבנייה. אושר צרוף | צילום: אינה קראבצקיסלט הביצים המושלם
המצרכים:
6 ביצים גדולות קשות (מבושלות לפחות 12 דקות מרגע הרתיחה)
2 בצלים גדולים קצוצים
רבע כוס שמן קנולה
2-3 כפות מיונז (אני משתמשת במופחת שומן)
רבע כפית אגוז מוסקט
פלפל שחור גרוס טרי
מלח
להגשה:
עגבנייה חתוכה לפרוסות
בצל ירוק
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן עד שצבעו חום-זהוב (זה לוקח בערך רבע שעה).
2. חותכים את הביצים דק, מוסיפים את הבצל המטוגן (עם השמן) ואת שאר המרכיבים, ומערבבים היטב.
3. מגישים עם צנימים, ופשוט חובה - פרוסת עגבנייה. אני גם מפזרת עוד קצת פלפל שחור וקצת בצל ירוק קצוץ. מעדן אמיתי.