מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

המעמולים של אלקנה

כוס גדולה של תה עם נענע, עוגיות בסגנון מעמול שקיבלנו לתחנה – וזהו, הפינוק שלנו מושלם

פורסם:
הקישור הועתק

את העוגיותהאלה אנחנו מקבלים לתחנה באופן קבוע מחלי, אשתו של הכבאי שלנו אבי וזאנה. חלי היא בת של שף גדול שידועה בכישורי האפייה שלה, ובכל פעם שהעוגיות שלה מגיעות אנחנו מרגישים פינוק אמיתי, ומיד מכינים כוס גדולה של תה עם נענע.

אלקנה שובר ביצה
כן כן, הוא מבין גם במתוקים. אלקנה|צילום: נעם וינד, mako

חלי אף פעם לא שוכחת מאיפה היא באה, ולמרות שהיא תמיד מצטנעת – אנחנו לא שוכחים את יכולותיה הקולינריות ומצדיעים לה אחרי כל ביס.

מעמול

המרכיבים:
750 גרם קמח לבן רגיל
כוס שמן
50 גרם חמאה
קורט מלח
כוס מיץ תפוזים
2 שקיות אבקת אפייה
2 שקיות סוכר וניל

למלית:
ממרח תמרים
אגוזי מלךמרוסקים
כפית קינמון

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. שמים את הקמח, אבקת האפייה, סוכר הווניל והמלח בקערה גדולה ומערבבים.

2. ממיסים את החמאה (אפשר במיקרו).

3. מוסיפים לקערה את החמאה, השמן ומיץ התפוזים ולשים טוב טוב, עד לקבלת בצק רך ואחיד (אפשר במיקסר אבל לא חובה).

4. מכינים את המלית: מערבבים בקערה את ממרח התמרים, האגוזים והקינמון (אפשר להוסיף קצת קוקוס, אם אוהבים).

5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח (אפשר בין שני ניירות אפייה) לעובי 3-4 מ"מ, מורחים שכבה דקה של מלית ומגלגלים לרולדה. פורסים לעוגיות בעובי 2 ס"מ ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה.

6. מחממים תנור ל-170 מעלות, ואופים את העוגיות 20 דקות (נזהרים לא לייבש אותן יותר מדי).

7. מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומרביצים בכיף עם כוס גדולה של תה עם נענע.

מעמול של אלקנה
המעמולים והתה. פינוק אמיתי|צילום: אלקנה ביטון, mako