להרבה אנשים יש קטע עם בשר. ואני מתכוון לבישול שלו, לא לאכילה. משום מה הם חושבים שצלי בקר הוא דבר קשה להכנה, ושגם אם הם ינסו בטח לא ייצא להם טוב. אז המתכון של היום בא להוכיח שבשר זה דבר שממש קל להכין, וגם אם הוא צריך קצת זמן להתבשל - העבודה שהוא דורש לא לוקחת יותר מחמש דקות. אז אל תפחדו, תכינו, תטרפו, תתענגו, וכמובן תפתחו כפתור, כי אחרי ארוחה כזו זה מתבקש.
בשר עם עשבי תיבול
המרכיבים:
קילו בשר מספר 8 (שריר הזרוע), מופשר או טרי (ברור שעדיף טרי, אבל לא חובה)
שמן זית
בצל גדול, קצוץ
2 גמבות, חתוכות לרצועות
ראש שום, מקולף ומחולק לשיניים
פטריות שמפיניון (טריות או משומרות)
זר שמיר
זר כוסברה
מלח ופלפל לבן
כורכום
אופן ההכנה:
1. שמים את הנתח בשלמותו בסיר, מכסים במים ומרתיחים. מבשלים שעה וחצי, עד לריכוך הבשר.
2. מוצאים את הבשר ומקררים (אפשר במקרר ואפילו במקפיא, זה יקל על הפריסה).
3. שמים מעט שמן בסיר נוסף, ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הגמבה, השום והפטריות ומטגנים קלות. מוסיפים מים עד גובה של טיפה מעל הירקות, מתבלים ומערבבים.
4. חותכים את הבשר לקוביות או נתחים, ומסדרים יפה בסיר. קוצצים את השמיר והכוסברה ומפזרים עליו. מלמעלה יוצקים את הרוטב שהכנו, עם הבצל המטוגן והגמבה. מנענעים את הסיר לערבוב (חשוב מאוד לא לערבב עם מזלג או כף).
5. מבשלים על אש בינונית כשעה, ונהנים מתבשיל סבתות אורגינל.