עוגת תפוחים של אביבה - שלמה (צילום: אביבה פיבקו)
עוגת התפוחים של אביבה. קשה ורך, חם וקר | צילום: אביבה פיבקו

ושוב - מתכון לעוגה קלה וטעימה להפליא. הפעם אנחנו עם עוגת תפוחים, שמושלם להגיש חמה עם כדור גלידת וניל. זה כמובן לא אומר שאתם חייבים להכין אותה רק כשהאורחים כבר בדרך - היא תישמר יום-יומיים בכיף, ורק תצטרכו להעביר אותה חימום קצר והיא תהיה כמו חדשה.

מבין כל עוגות התפוחים, אני הכי אוהבת את אלה שיש בהן בצק פריך. יש משהו מאוד כיפי בהתנגשות המרקמים של הבצק המתפצח והתפוחים הרכים. לזאת הספציפית אני אוהבת להוסיף גם מרציפן - אתם יכולים לוותר על השדרוג הזה, אבל לדעתי הוא מוסיף המון. מה שהכי חשוב - תשתמשו בתפוחים חמוצים, כמו גרני סמית או פינק ליידי.

עוגת תפוחים של אביבה - פרוסה (צילום: אביבה פיבקו)
וככה נראית הפרוסה הבודדת. יפיופה כזאת | צילום: אביבה פיבקו

עוגת תפוחים עם שטרויזל

המצרכים:
לבסיס:
250 גרם קמח (2 כוסות)
125 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 כפיות אבקת אפייה
 ביצה
1 שקית סוכר ווניל

למילוי:
5 תפוחים
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
מיץ מחצי לימון
100 גרם מרציפן

לשטרויזל:
200 גרם קמח ( 1 כוס ועוד 9 כפות)
100 גרם חמאה או מרגרינה
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
1 שקית סוכר ווניל

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבסיס לבצק אחיד וחלק.

2. משטחים בעזרת הידיים בתבנית קפיץ 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה. יוצרים גם שוליים של כ-1/2 2 ס"מ.

3. מקלפים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה.

4. מערבבים את התפוחים עם הסוכר ומיץ הלימון, ומפזרים על הבסיס בשכבה אחידה.

5. מגררים את המרציפן בפומפייה עבה מעל התפוחים.

 6. מערבבים את כל חומרי שטרויזל, ובעזרת קצות האצבעות מפוררים לפירורים.

7. מפזרים את השטרויזל על התפוחים והמרציפן, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-70 דקות. מגישים חם.

>> בשבוע שעבר התפנקנו עם ארוחת הארבע המוש-ל-מת
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק