מצרכים לניוקי:

כוס ורבע קמח מקצועי מאסטר שף

4 כפות קמח תירס

2 חלמונים

4 תפוחי אדמה גדולים שנאפו בקליפתם על מלח גס ב- 200 מעלות, כשעה עד לריכוך

30 גרם חמאה מומסת

כפית מלח

3 כפות פרמז'ן מגורר דק

מצרכים לרוטב:

1 פחית של עגבניות איטלקיות חתוכות דק מאסטר שף

רבע כוס שמן זית

3 שיני שום כתושות

כוס עלי בזיליקום

חצי כפית פלפל שחור גרוס

כפית מלח

4 כפות שמן זית לזילוף

להגשה:

100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת דק

הוראות ההכנה:

בקערה מערבבים את כל רכיבי הניוקי. אם הבצק עדיין דביק ניתן להוסיף  2-3 כפות קמח.

על משטח מקומח מגלגלים את הבצק לגלילים עבים וחותכים לפרוסות גדולות.

בסיר עמוק עם מים רותחים וכף מלח מניחים את הניוקי. כשהם צפים מסירים אותם מהסיר ומסננים.

מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב ומניחים על תבנית שטוחה מרופדת נייר אפייה.

מסדרים מעל את הניוקי ומזלפים מעט שמן זית.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות כ- 20 דקות.

מוציאם את התבנית ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן מגוררת.