השנים הראשונות שלי במטבח לוו בהמון קשיים, בעיקר בגלל שלקחתי הכל ללב ונפגעתי מכל הערה. היום, כשהתרגלתי להאכיל עשרות פיות על בסיס קבוע, אני כבר יודעת שצריך לקחת את הכל בהומור ושמכל נפילה יש עלייה. עובדה, אני בנבחרת של מאסטר שף
מאסטר שף | פורסם 28/10/10 12:10
סמדי בפוזה אופיינית. המתמודדת הראשונה בנבחרת
כשהתבשרתי שאני נכנסת לנבחרת של מאסטר שף הרגשתי כאילו כל השנים בהן בישלתי השתלמו. למרות שבעבר הייתי נפגעת מביקורות על האוכל שלי, היום אני הרבה פחות מתייחסת להערות מהסוג הזה. בצעירותי היה בעלי "יורד" על האוכל שלי, ולקחתי את זה ממש קשה עד שלפעמים הייתי אפילו בוכה. היום אני מבשלת כל כך הרבה ולכל כך הרבה אנשים עד שקיבלתי ביטחון עצום בכל מה שקשור למטבח, וזה שינה אצלי גם את ההתייחסות לדברים אחרים.
בכלל, אחד הדברים אותם אני תמיד מנסה הוא לקחת את החיים בקלות. אני משתדלת כל הזמן לצחוק, ולמרות שלפעמים אני גם בוכה אני לא מוותרת על בדיחה או על חוש הומור. אין הרבה דברים בחיים אליהם אני לא מתייחסת בקלילות - החל מהבישול, דרך העבודה במעון ועד התחרות במאסטר שף. אני יודעת שהחיים קצרים ואני משתדלת ליהנות מכל שנייה וחוויה שאני עוברת. הרבה אנשים אומרים לי ששמחת החיים שלי שוטפת את כל מי שנמצא לידי, וזה משמח אותי מאוד ונותן לי כח.
אפילו רוסים אוכלים את האריסה שלי
אחד הדברים שהכי הפתיעו אותו בעבודה כאם בית היה האהבה של הדיירים לאוכל שלי. אפילו רוסים, שמעולם לא אכלו חריף ובטח שלא אריסה אמיתית, מבקשים עוד מנה מהקוסקוס שאני מכינה (תמיד יש לי במטבח לימון כבוש ואריסה תוצרת בית, ושום קלוף טרי במקפיא). למרות שכולם שם יודעים כמה אני אוהבת לבשל ולצחוק, הם אוכלים את האוכל שלי ברצינות ושעת הארוחה מקבלת מקום של כבוד בלוח הזמנים היומי.
אולי לא תופתעו, אבל אני חייבת לספר שהניסיון שלי עם ארוחות גורמה הוא מאוד מצומצם. הפעם הראשונה בה אכלתי במסעדה הייתה רק אחרי שהתחתנתי, כשהלכתי עם בעלי ל"פיצה האט" בבאר שבע. עד היום אני זוכרת את החוויה הזו. גם המנה הראשונה שבישלתי בחיים לא הייתה יותר מדי אטרקטיבית: מרק אפונה. אבל אני מאמינה שבבישול, כמו בכל דבר בחיים, מכל נפילה יש רק עליה. הנה, עכשיו אני בנבחרת של מאסטר שף אז כנראה שזה נכון.
כבר מהבישולים שלי אפשר ללמוד על האופי האמיתי של סמדי בומבה. אני חייבת לבשל עם מוזיקה, ועדיף שתהיה מוזיקה מזרחית, ובקולי קולות. רק ככה אני מקבלת את האנרגיות המתאימות ומצליחה לבשל כמו שאני רוצה. בלי מוזיקה ברקע זה פשוט לא שווה. כנראה שבמאסטר שף לא תהיה כל כך הרבה מוזיקה מזרחית במהלך המשימות, אבל אני אנסה להתגבר על המכשול. אני ממליצה לכל מי שמבשל לנסות את השיטה הזאת: גם אם המנה שלכם לא תעבור את האודישן, לפחות תרקדו בדרך.
סמדי היקרה את נותת לי השראה, גם אני מבשלת מתוך אהבה לילדי ומראה את אהבתי דרך האוכל מה לעשות? אני מרוקאית. את מגשת אותי ובשבילי את המסטר שף של כל הזמנים, ועוד משהו אני רוצה את המתכן של חזהעוף ממולא שהכנת לנוי. אוהבים אותך
מתוקה, תענוג לראות אותך מבשלת, הייתי שמחה לאכול ולהכין את האוכל הביתי הטעים והנהדר שלך. העתקתי את המתכונים אבל בטוח שכשאת מכינה זה משהו אחר... אין על אוכל מרוקאי- הכי טעים בעולם...
ייאו סמדיי בוומבה את אלוווווווווווווווופה ..
שייחקת אותה באמת ורייגשת אותי אם הבת שלך ..
הכנתי את המנה בבית והיא כל כך טעייייימה אז סמדי בומבה שאאאאאאפו :)
לכל יפות הנפש שרוצות לחפש רק את מה לא בסדר אז כך למה לא לפרגן ריבון העולמים בחורה עם כזו תעוזה כזה אומץ כזו פשטות שמביאה את החיים שלה כפי שהם בלי פלצנות אז ענת מה שמצחיק בסמדר זה שהיא ממש אבל ממש קורעת אם לא שמת לב עד עכשיו ולגבי הפרח זה כל כך מתוק .... ליאת יקירתי קרקס התכוונת חבל שכך את רואה את הדברים לאו דווקא אנשים המביאים את האמת שלהם הם קרקס תנסי להסתכל על כך שזה מעניין אני לא מכירה לא את סמדי בומבה ולא את האנשים בתוכנית אני רק רוצה לומר שזו אחלה תוכנית וסמדי בומבה נראה לי נשמע עליה רבות
בואו נודה שהפואטיקה של הפלצן ההוא מצחיקה עד דמעות, ונדמה לי שמהביטויים הפלצניים שלו ניתן לכתוב ספר. אז הנה עוד כמה ביטויים פלצניים שראויים להישמע:
- הנפש שלך היא כמו קוסברה, והרא שלך הוא כמו פטרוזיליה.
- החיים הם כמו מלפפון, פעם בפה ופעם בתחת.
איריס חמדתי אני לא יודעת איפה את ממוקמת בארץ, אבל כנראה את לא ברמה יותר גבוהה אם את מגיבה לכתבות "נמוכות" אז כנראה שההשכלה שלך לא כזאת ברמה גבוהה ומעמיקה , אז מתוקתי מכל המשפחה של סמדי בומבה "עם ההתבטאויות הרדודות-בשבילך", חפשי משהו יותר מעניין לעשות , חוץ מלא לפרגן, ישראלית טיפוסית!צאו
נ.ב מקווה שהבנת את השפה הגבוהה שלי..חחח
גברת איילת זאת תוכנית בישול ,לא מחפשים פה השכחה ולסמדי יש פוטנציאל עצום במה שניקרא בישול ,והיא בכלל לא רדודה היא מצחיקה ומעניינת ובשלנית טובה אז תפרגני ותפסיקי להשמיץ כי אם בכל זאת כתבת פה שורות אז היא כן מעסיקה אותך אחרת לא היית מגיבה בכלל חחח
גברת איילת זאת תוכנית בישול ,לא מחפשים פה השכחה ולסמדי יש פוטנציאל עצום במה שניקרא בישול ,והיא בכלל לא רדודה היא מצחיקה ומעניינת ובשלנית טובה אז תפרגני ותפסיקי להשמיץ כי אם בכל זאת כתבת פה שורות אז היא כן מעסיקה אותך אחרת לא היית מגיבה בכלל חחח
חברים לפרגן זו מעלה!!!! סמדי היא זו שמשאירה אותנו דבוקים לטלוויזיה!!! באנשים כמוה מיד מתאהבים, יש באמת וביושר שלה קסם שנולדים איתו....סמדי שלי...גאה להיות משפחתך!!!
סמדי משדרת מסדר של בחורה אמיתית ואוהבת והיא התקבלה בזכות ולא בחסד אז לכל המגיבים השלילים בבקשה להתעורר שפה נמוכה הוא לא היא בנבחרת ואלה אם השפה הגבוהה בחוץ, אז בבקשה יש לקבל כל אדם באשר הוא ובשל יכולו
אבא של סמדר היה אישיות באופקים, עיתונאי מוערך ואיש ציבור אהוד מאוד, בגיל 18 קיבל אותי ככתבת לנושאי מוסיקת רוק, אבא שלי שהיה חבר טוב מאוד שלו דיבר איתו ואני כעתודאית, לומדת באוניברסיטה, כתבתי. זכורה לי גם אחותה הגדולה, בחורה יפה ומרשימה, עדינה וגם אמא של סמדר. דעו לכם , שסמדר נולדה ילדה שמחה, אז הפסיקו להלעיז, מדובר בצברית אמיתית, מה לעשות חברה, לא כולנו אשכנזים מנופחי בוטוקס ומרעיבים את עצמם. אינני גזענית אבל התגובות הגזעניות כאן יקבלו מענה שווה ערך. אז בהצלחה סמדר, ממני, אחות של ר. שלמדה איתך ביסודי.
את מלאת שמחת חיים, ואת מראה את זה בכל דרך אפשרית, בדיבור באוכל במעשים ואיך שאת מבטאה את עצמך, וזה נהדר !
את צובעת את התוכנית בשלל צבעי הקשת, מוסיפה ומגוונת !
הלוואי ותמשיכי עד הסוף!
יישר כוח !!
סמדר יקרה!
שיחקת אותה את פשוט עושה את התוכנית אנחנו עוקבים אחרי ההצלחה שלך ומקווים ומאמינים שאת היא האדם הנכון ,את מדברת ומתבטה יפה מאד יש לך ביטחון והרבה אהבה בעיניים קבלי הכל בכייף .
האשה הכי מדהימה בתוכנית והכי מצחיקה והכי אנושית - בדיוק כך צריך להתייחס לאוכל - הוא צריך להיות טעים ומשביע ומשובב חיים. לא צריך לקחת את זה ברצינות כל כך תהומית. ההומור שלךוהתייחסות שלך לאוכל רק מביאים לתוכנית חום ואהבה. אוהבים אותך סמדי ומאחלים לך המון הצלחה.
אני חושבת שהפשטות שבך, האוכל העממי שאת מבשלת, סלנג הדיבור שמאוד אהוב עלי,( אני גם חצי מרוקאית וחצי תוניסאית) וכן הביטחון העצמי שלך " בן פורת יוסף עלי עיין " הביאו אותך למעמד זה בתוכנית..
אני מציעה לך להיות הכי אמיתית כמו שאת. רואים שאת אוהבת לבשל מכל הלב ולפנק את כולם בהרבה אהבה. נשמח לקבל מתכונים מגוונים, גם שילדים אוהבים. (אוכל פשוט, לא מעורבב ועם פיקנטיות עדינה). אשמח מאוד לעקוב אחרי הצלחתך בלי עיין הרע. ידוע שהיא נחשבת לעיין צרה. מלימוד אישי של נושא זה. בע"ז נאחל לך , שתגיעי לגדולות ובזדמנות ספרי לנו את שיטת ההרזיה שלך. הקהל מאוד מעוניין לדעת. לזיכוי הרבים תמשיכי להזרים לנו תמכונים. אהבתי מאוד, שמדדת את כמות התבלינים במכסה הצנצנת.גם הופעותך החיצונית מאוד כלבבי, אני אישית דתיה, לכן אמליץ לך על כיסוי הידיים והרגליים, זה יגן עלייך מהכל וגם יאריך את מראה גופך. הכל בביקורת בונה וחביבה. ד"ש לשפים החביבים, ביחוד חיים אהוב ליבי. אדם פשוט ונעים הליכות וכן אייל המקסים ומפעים אותי כל פעם מחדש בתאוריו היחודיים. גם למיכל המקסימה ורפי המתוק.שבת שלום ומבורך. מירב מרמת בית שמש א'.
זכותי להגיב בצורה, שאני בוחרת בה.זה מראה שה' כיוון אותך לקרא את התגובה שלי. עובדה מי ששומרת על צניעות במראה החיצוני שלה, זוכה להצלחה בחיים ולהגנה מכל מיני מזיקים.אני באה ממשפחה מעורבת מבחינה דתית ומגדירה את עצמי דתי לאומי לייט. גיליתי הרבה עולמות, שהתחתנתי. בעולם, זה גורם לי נחת והגנה מה' ואני חיה בסביבה גם מעורבת נוטה יותר לחרדים. אני נגד התנהגותם האלימה של החרדים וכן הקיצוניות שבה הם חיים. בכל מקרה אני מאוד אוהבת את התחום הקולינרי ולכן מסתכלת במחשב ויש לי טלויזיה בבית , שבה אנו משתדלים לראות דברים מלמדים.ראי בזה חומר למחשבה. אני בד"כ לא מגיבה, סמדי נכנסה לליבי וכן סגנון הבישול שלה. למגיבים עבדו על מידותכם, כדי לא לכתוב מילות גנאי וגזענות. תודה ושבוע טוב ומבורך לכל עם ישראל. מירב
הרמה של התוכנית קשורה לבישול ולא להתבטאויות ...וכמו שראיתי גדולי השפים חושבים שהבישול של סמדי טעים ביותר!!!!!אז סביר להניח שהיא זו שתעלה את רף התוכנית...אנחנו לא בתוכנית של אבשלום קור
היא בול אבל פשוט קופי כמו ציפי שביט (ציפי יותר מותק..) חחח כזאת מצחיקה ומדליקה!
אבל אני מזה באכזבה מהבחירה של מיכל אנסקי...בהתחלה היא עוד הייתה בסדר אבל עכשיו היא מתנשאת, יהירה ושום דבר לא טוב בשבילה! היו צריכים להביא במקומה את הילה אלפרט!