כמו שאתם רואים אותה, האישה הזאת פשוט קוסמת | צילום: נעם וינד
>> בואו לראות אודישן ראשון מהעונה החדשה לפני כולם!
עוגת הביסקוויטים של אינה
עוד לפני שידענו שאינה תהיה הזוכה הגדולה של מאסטר שף, היה לנו ברור שיש לנו עסק עם בחורה מלאה בסטייל. איכשהו כל דבר שהיא הכינה – מעוף עם פתיתים (המנה באמת הכי ביתית ופשוטה שיש), ועד סיגר פיצוחים ונתחי רוסט סינטה על קרם ארטישוק ירושלמי (מנת הגמר המפוארת, שהביאה לה את הניצחון) – הכל היה מתוקתק, הכל היה אסתטי, ואם להאמין לשופטים, הכל גם היה טעים ברמות אחרות. אולי זאת הסיבה שאחרי שהכינה בתכנית את עוגת הביסקוויטים שלה, נפרץ הסכר וכל הארץ חזרה לעוגת הילדות המקסימה הזאת, שיופייה בפשטותה.
שווארמת עוף על בטטה צלויה של אינה
ושוב אינה: איכשהו דווקא המתמודדת הכי מתוחכמת ואנינה על הסט הביאה לנו כמה מהמנות הכי פשוטות ובסיסיות של העונה. עוד אחת כזו היא השווארמה – ההברקה של אינה ממשימת 30 השקלים. הנה ההוכחה שטוב טעם, איכות ויופי לא בהכרח קונים בכסף.
>> למתכון: שווארמת עוף על בטטה צלויה
קבבוני פילה בקר, אנטרקוט וטלה של אלקנה
מהמנות הוותיקות של אלקנה, עוד ממחנה האימונים. משימת המנגל הוציאה מהכבאי הגיבור שלנו את המיטב, ושלחה אותו ישירות לתחום הכי חזק שלו – הבשר. לימים הוא חזר לקלאסיקה הזאת ופרסם גרסה משודרגת שלה, בצירוף עצות למקבב המתחיל.
>> למתכון: קבבוני פילה בקר, אנטרקוט וטלה
לחם ממולא של אלקנה
אם מדברים על קלאסיקות, את המנה הזו פשוט אי אפשר שלא להזכיר. אחרי שהכין אותו בפריים טיים שטף הלחם הממולא של אלקנה המונים ממטבחי הארץ, ואפילו שינה את פניהן של קצביות נבחרות, שהתחילו לשווק תערובת בשר מיוחדת תחת השם "תערובת אלקנה". אתם כבר ניסיתם? לא? תנסו, ואז תחזרו.
הלחם הממולא. בקשו מהקצב "תערובת אלקנה"טארט לימון של אלקנה
אלקנה אחרון ודי: זוכרים את משימת הבצק הפריך? זוכרים איך אלקנה לא הסתדר, לא מצא את הידיים והרגליים, והסביר שמאפים מתוקים זה לא התחום שלו? אז כל זה לא הפריע לו להגיש בסוף הפרק פאי מעולה, בסטנדרטים הגבוהים ביותר, שיש אופים מדופלמים שעדיין לא מגיעים לרמה שלו.
קציצות אורז ממולאות של סמדי
והנה אנחנו מגיעים לסמדי, כפרה עליה, הבומבה של העונה הראשונה, שגם המתכונים המעולים שלה מלווים אותנו עד היום. במשימת האורז של העונה הראשונה היא מיהרה והסתערה על המנה הזו, שהיה אפשר לקרוא לה מנת הדגל שלה אלמלא היו לה כל כך הרבה כאלה. בפנים בשר טחון, בחוץ אורז, מסביב רוטב, והכל בתיבול מרוקאי מעולה, כמו שהיא יודעת.
>> למתכון: קציצות אורז ממולאות
טארט הלימון של אלקנה. אתה בטוח שאתה לא טוב במאפים? | תמונת AVI: מאסטר שף לחמניות שבת של סמדי
יש את האנשים האלה, שאתה יודע שהמטבח שלהם תמיד פעיל והסירים תמיד מקרקשים. סמדי היא אחת כזו, וזה מה שגורם לנו לסמוך עליה גם במתכונים רגישים יותר, כמו לחמניות שמרים לארוחת שישי. איכשהו יש לנו הרגשה שהלחמניות האלה מככבות על שולחן השבת של משפחת וקנין בכל שבוע.
לחם הגבינות של אביבה
את הצד של מאפים בעונה הראשונה של "מאסטר שף" תפסה חזק חזק אביבה, ומאז אנחנו מודים למזלנו הטוב על שהכניס אותה לחיינו. המנה הזו הייתה אחת הבולטות שלה העונה, ואנחנו עדים – זה יוצא טעים כמו שזה נראה, ואפילו יותר.
לחם הגבינות של אביבה. חובה עליכם | תמונת AVI: מאסטר שףהבולונז של אייל שני
זוכרים את משימת זיהוי הרכיבים? זוכרים איך איציק הראל טעם וזיהה את מרכיבי המנה, אחד אחרי השני, ונפל רק אחרי 17 קליעות מדויקות? וואו, כמה אהבנו בולונז באותם ימים. הבולונז העשיר של אייל שני גירה לכולנו את הבלוטות עד כאב, והמתכון שלו, שהתפרסם מיד אחר כך, זכה לתגובות כאילו היה מגה-סלב. האמת? בצדק.
>> למתכון: הבולונז של אייל שני
מקרונים של הנס ברטלה
רגע לפני הגמר, כשראינו את אינה, אלקנה וסמדי עומדים בגבורה באתגר עוגיות המקרון, שהוא ללא ספק אתגר רציני מאין כמוהו, הבנו סופית שמדובר באנשים ראויים, כאלה שהבישול באמת בנשמתם, והיכולת שלהם לדייק ראויה להערצה. ומה חשבנו על המקרונים עצמם? בעיקר שאלנו את עצמנו איך חיינו עד היום בלי לטעום אותם.
רוצים ללמוד להכין את המקרונים בעצמכם? עכשיו אתם יכולים!
>> למדורים של אינה, אלקנה, סמדי ואביבה
>> מאסטר שף עונה 2 – הצילומים כבר התחילו! בואו לראות את האודישן שגרם למיכל אנסקי לבכות