רגע לפני שאנחנו נכבשים בידי מתכונים חדשים ומגרים, הרשו לנו לעצור לשנייה את הזמן ולעשות כבוד למתכון האחד, היחיד והמיוחד, האהוב ביותר בתולדות מאסטר שף – עוגיות היו-יו של אבי לוי. אם גם אתם מצאתם את עצמכם נכנסים למטבח אחוזי אמוק עם הלפטופ, הנייד או המתכון המודפס – אתם ממש לא לבד. 208,934 צפיות גרף המתכון הזה עד היום, ואפשר להבין למה. הרי אין קינוח מושלם, מפנק ומנחם יותר לארוחה טובה מאשר העוגיות המטוגנות האלה, שהכין לוי במסגרת משימת הסליחה. למעשה, הן מככבות עד היום במסעדה שלו, וזוכות לתגובות מדהימות מהלקוחות. אגב, למי שמתעניין, הקרב על מקורן של עוגיות היו-יו - מרוקו או אלג'יר? - עדיין ניטש, וכנראה שכדרכם של קרבות עדתיים, לא ישכך לעולם.
היו-יו של אבי לוי. מככבות במסעדה שלו עד היום | צילום: כפיר חרבי, mako אוכלאבל עזבו רגע את עונה 2 – עונה 3 כבר שועטת לכיווננו, וההתרגשות בשיאה. רוצים להיכנס לעונה החדשה בוויייב הכי מתאים שיש? התחילו את הערב קצת יותר מוקדם, שלחו את המשפחה לבילוי מעצים בקניון כלשהו והכינו את היו-יו האלה. רק אתם והן, במטבח, בשלווה ובמסירות. יפה מאוד. ככה מתחילים עונה.
עוגיות יו-יו
מרכיבים (12 מנות):
לבצק:
5 ביצים שלמות
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
650 גרם קמח מנופה
לסירופ:
3 כוסות מים
3 כוסות סוכר
3 פרוסות לימון
גבעול של למון גראס
למילוי:
200 גרם שקדים מולבנים קלופים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית שקדים
100 גרם חמאה או מחמאה, מומסת
לטיגון:
שמן קנולה
לציפוי:
חבילת קוקוס
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים את הביצים כ-2 דקות, עד שהן מתפרקות (לא מקציפים).
2. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב בעוצמה בינונית עד שהוא מתאחד עם הביצים.
3. מוסיפים את הסוכר ואבקת האפייה ולשים כ-3 דקות, עד שהכל מתאחד.
4. מנמיכים את מהירות הלישה, מוסיפים בהדרגה את הקמח וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד ודביק - כ-10 דקות. מעבירים לקערה, מכסים ומניחים למנוחה של שעתיים.
5. מכינים את המילוי: מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, טוחנים למרציפן נעים ומניחים לקירור.
6. מכינים את הסירופ: מחממים על אש בינונית את המים, הסוכר, הלימון והלמון גראס כחצי שעה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה.
7. מכינים את העוגיות: יוצרים מהבצק כדורים (כמו קובה), ממלאים במילוי, סוגרים היטב ומטגנים על אש בינונית-נמוכה בשמן חמים אך לא רותח, כ-8 דקות (הטיגון האיטי חשוב, כדי שהעוגייה תהיה מוכנה גם מבפנים וגם מבחוץ).
8. מוציאים ומעבירים לסירופ (רצוי שיהיה חמים) לכ-45 שניות. מצפים בקוקוס, מכינים תה ומגישים.
מוכנים להתמכרות חדשה? היום זה מתחיל: מאסטר שף 3, הערב ב-21:00.