חיים כהן הוא משלנו. אנחנו אמנם מסתכלים עליו בהערצה, ומוכנים לעשות הרבה כדי לטעום מהמאכלים שהוא מוציא מתחת ידיו בכישרון אינסופי, אבל אנחנו גם מרגישים שבקלות הוא היה יכול להיות חבר שלנו. בליל הסדר, נגיד, הוא היה יכול לשבת לידנו בכיף.מסתדר בדמיון, לא?
לכן לא הופתענו כשהבחירה של חיים כהן למנת אודישן הייתה שווארמה. "הייתי חושב שאם השופטים הם כמוני, זו המנה שתגרום להם להעביר אותי שלב". אבל אל תטעו - השווארמה של כהן היא לא פתותים פתותים של בשר לא מוגדר, אלא משהו איכותי במיוחד: שווארמה מאנטרקוט של טלה, עם הל וטחינה ירוקה. קבלו.
שווארמה אנטרקוט טלה של חיים כהן
המרכיבים:
אנטרקוט של טלה עם השומן של החזה (הצלעות הקדמיות)
מלח ופלפל שחור
הל שלם
מעט שמן זית
לטחינה:
טחינה גולמית
מים
פטרוזיליה
לסלט:
עגבניות
בצל
פלפל חריף
מלח, לימון, שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. קולים קלות מאוד את ההל במחבת, וכותשים. מורחים את הבשר בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור ובהל.
4. מטגנים את הנתח במחבת עם מעט שמן זית. בעצם חורכים את השומן עד שהוא נעשה זהוב (כ-2-3 דק').
5. אחרי ההשחמה מכניסים את המחבת עם הבשר לתנור החם ל-20–15 דק'.
6. מניחים את המחבת בצד ונותנים לנתח הבשר "לנוח" כ-2-3 דק'. במקביל - מכניסים לתנור החם פיתה.
הכנת הטחינה:
1. מכינים את הטחינה מכמות זהה של טחינה גולמית ומים קרים, ללא לימון ומלח.
2. קוצצים פטרוזיליה, אותה נוסיף בהמשך מעל לטחינה ליצירת "טחינה ירוקה".
הכנת הסלט:
1. חותכים לחתיכות בגודל בינוני עגבניות, בצל ופלפל חריף. מערבבים ומתבלים במלח, לימון ושמן זית.
הרכבת המנה:
1. לוקחים פיתה ומפרידים את חלקה העליון מהתחתון, כך שנוצרים שני עיגולים נפרדים.
2. לוקחים את אחד העיגולים, מורחים טחינה על חציו הפנימי ומעליה מפזרים פטרוזיליה.
3. מוסיפים מהסלט שחתכנו, ואת הטלה פורשים דק כמו שווארמה ומפזרים מעל הכל בנדיבות.
4. מקפלים את עיגול הפיתה לשניים ובעצם "סוגרים" אותו ביד כך שיהיה נוח לאכילה.