איך זה לחזור ל"מאסטר שף"?
"התרגשות מטורפת. הייתי אז ילד והאולפן היה נראה לי ענק, עכשיו הוא נראה קטן יותר. הגעתי יותר בטוח וזו סגירת מעגל מדהימה עבורי. זה תחום שתמיד יהיה בבטן, כשאוהבים אותו זה כמו ג'וק. גם היום כשאני מתעסק בתחום אחר, אוכל זה עדיין אהבה".

באיזה תחום אתה מתעסק היום בעצם?
"עשיתי תואר במנהל עסקים והתמחות בשוק ההון. אני עובד בבית השקעות. עדיין מבשל לעצמי, עושה לפעמים ארוחות, אוהב את זה וחוקר את זה".

אתה חושב לפעמים על מה היה קורם אם היית הולך לתחום האוכל?
"כרגע הייתי רוצה את עצמי עדיין באירופה. עובד במסעדת מישלן, עשיתי תקופה קצרה שם כהגשמת חלום. עבדתי עם יונתן רושפלד בארוחות פרטיות בזמן הקורונה וגם לבד. הייתי נשאר באירופה ולומד עוד משהו בתחום הזה, עושה המון דברים במקביל, מגיע עם ניסיון לארץ. קיבלתי גם הצעות בתחום הזה שלצערי לא הלכתי עליהם".

אתה המשתתף הצעיר ביותר בנבחרת החלומות. הרגשת פער משאר המתמודדים?
"לא הסתכלתי לצדדים, הייתי ממש מפוקס. הרגשתי פער, אבל גם בקטע טוב, אהבתי את זה. נניח רחל וסמדי כל הזמן חיבקו ונישקו אותי כמו נכד שלהם. ממש נקשרתי אליהם והתחברתי לכולם שם, נהניתי מזה".

ב"מאסטר שף" ילדים, סיפרת שהחלום שלך הוא להיות שף קונדיטור. חושב שעוד תגשים אותו?
"זה עדיין אהבה. החלום הוא יותר מורכב היום כשאני יותר בוגר ומגיע ממקום אחר. אני לא פוסל את זה, אני ארצה מתי שהוא לפתוח מקום, אולי בחו"ל. המצב בארץ לא מזהיר בתחום הזה, עובדי מטבח לא משתכרים כראוי, הם עובדים קשה והרבה שעות ומרוויחים פחות. באירופה זה מאוד שונה. זה לא ממקום של עצלנות, הייתי בתחום הזה שנים ואני מאמין שעוד הרבה אנשים מחכים לשינוי בארץ. יש מקומות שהתחום הזה מתגמל מאוד".

אתה מרגיש שההתעסקות בתחום הבישול מגיל צעיר גבתה ממך מחיר?
"כן. הייתי מסיים בית ספר ורץ לסדנאות בישול, מסיים שם ב-11 בלילה. בהתחלה הייתי עומד בחנות ולא נתנו לי להיכנס כי הייתי קטן. מרוב שישבתי להם על הראש, נהייתי עוזר שף בסדנאות האלה בגיל 14. אז היה יוצא שהייתי עייף בבית ספר, אבל לא נשרתי, זה היה חשוב לי לסיים את המסלול".

היה מישהו מהשופטים בעונה הנוכחית שהתחברת אליו במיוחד?
"אני מאוד אוהב את רותי ברודו וגם מיכל אנסקי. התחברתי לכוח הנשי שם, את מיכל אני מכיר עוד מהילדים, היא אהבה אותי ופרגנה לי מאוד. רותי לדעתי היא המסעדנית מספר אחת, אני לקוח קבוע של המקומות שלה וזה סוג של גאונות מה שהם פיתחו שם".

עם מי מהמתמודדים היית בקשר קרוב בתוכנית?
"המאמות, רחל וסמדי. אלברט ואיתן, יש המון אנשים מוכשרים שם. הביאו את התותחים הכבדים. חופית למשל מטורפת, היא יכולה להביא את האוכל הכי פשוט שיש והוא ייצא הכי מטורף".

אם היית צריך להמר, מי לדעתך ייקח את העונה?
"מבחינה אישית מי שהגיע מגיע להם זה אלברט או רחל. האחד הוא כמו מדען במעבדה, היו לנו כל מיני שיחות על דברים שהוא עוסק בהם ומפתח. רחל פיתחה מעצמה מסנדוויץ', רואים את הנשמה שלה על הצלחת והיא הקדישה את החיים שלה לזה. הלב שלה מוגש על הצלחת ובסוף המוצר הסופי הוא ברמה הכי גבוהה שיש".