כשהגמר כבר נראה באופק והמתמודדים מרגישים אותו בכל עצמותיהם, הם חדורי מטרה ואין סיכוי שאף אחד מהם יתן להזדמנות הפז שניתנה להם לחמוק מידיו. דווקא אז, בתיאום מושלם המשימות נהיות קשות יותר והשופטים ביקורתיים. הערב ב"מאסטר שף - נבחרת החלומות" (א', אחרי החדשות, ערוץ 12) השופטים יבחרו חומר גלם אחר שאיתו המתמודדים יצטרכו להכין מנה לא פחות ממנצחת.
אחת המתמודדות הבולטות והטובות ביותר בנבחרת היא מיכל אפשטיין, שבשקט הצליחה להפציץ עם מנות שלא נראו כמותן, כמו עוגת הגבינה עם זרעי הכוסברה וסירופ האפרסמון מהפרק האחרון. הפעם ניצבת בפניה ושאר המתמודדות משימה חדשה - להכין מנה עם חומר גלם שלא הן בחרו. מיכל שבחרה בשף אבי ביטון נאלצה להתמודד עם מצרך שהיא לא מכירה כל כך - הסולת.
"חומר הגלם שבחרתי זה סולת. אחת התכונות הטובות שיש בסולת זה כושר הספיגה שלו, גם של שומן וגם של נוזל. הוא יכול להפוך למעטפת או קראמבל פריך, מתוק או מלוח", אמר השף. "בחיים לא השתמשתי או בישלתי עם זה, אין לי מושג", אומרת אפשטיין.
חופית סרמילי דווקא שמחה שקיבלה את חומר הגלם של מיכל אנסקי וזכתה בשומשום. "שומשום יודע להיות מתוק או מלוח, אפילו מסתורי אם הוא מגיע בצורה מוסתרת של שמן. את מאוכזבת?", שואלת. "אני סופר מרוצה פשוט לא רוצה להראות את זה", אומרת.