איפה הכרנו אותה: עונה 5

הגיעה למקום:  שני

מתרגשת? איך זה לחזור למאסטר שף?
"הרגשתי בבטן עוד פעם את מה שהרגשתי בפעם הראשונה שהגעתי לכאן. לקום בבוקר ולבוא לכאן זה עולם אחר, החזיר אותי אחורה".

סיימת שנייה בעונה החמישית, תספרי קצת על הימים שאחרי.
"אחרי התוכנית הרגשתי כמו ביבי, זה לא אמיתי מה שהיה אחרי הגמר. לא יכולתי לזוז בחוץ, זה חדש לאדם שלא בא מהעולם הזה, מרעיפים עלייך טונות של חום ואהבה - זה פשוט מדהים. לא יודעת אם אזכה עוד פעם בחיים לדבר כזה".

מה קורה איתך מאז? איפה את היום?
"נשארתי אותה רחל, אבל עם הרבה מאוד אומץ. בעיקר לחבר טעמים, לשנות, להעז. אוכל צריך אומץ, אם אין אתה לא מבשל טוב".

יש רגע שאת זוכרת במיוחד מהעונה שהשתתפת?
"בטח, הדחה. הייתי פעם אחת במעמד הדחה ורציתי למות. זה אחד הדברים הכי קשים, זה המון שעות ולחץ. רוב מי שהולך הביתה לדעתי זה בגלל הלחץ, לא כי הם לא יודעים לבשל טוב".

הגעת לשלישיית הגמר ולא ניצחת, את מתכוונת לסגור מעגל הפעם?
"אם אני לא אנצח, אשרוף לכם את האולפן".

מה תעשי שונה הפעם בהתמודדות?
"האומץ שנהיה בי לגעת בכל העולמות ולשלב ביניהם יהיה מפתיע".

הייתה התלבטות האם לחזור לתחרות או לא?
"בהתחלה אמרתי לעצמי: 'מה את צריכה את הכאב ראש הזה? את במקום טוב, יש לך ארבעה עסקים, את לא צריכה את הקשקוש הזה'. אבל לא, יש בי משהו שרוצה להגיע ולהילחם, לא בגלל שאני צריכה אישור, אלא כי אני רוצה שאמא שלי מלמעלה תזכה לראות אותי זוכה, מה שהיא לא ראתה בפעם הקודמת. באתי להילחם רק למענה".

אז פתחת מאז שתי סנדוויצ'יות היסטריות, כמה ההשתתפות שלך בתוכנית דחפה לזה?
"יש לי שני עסקים בירושלים ועוד שניים בתל אביב. שיניתי את התפיסה של עוד הסנדוויצ'ים בארץ. ההשתתפות בתוכנית שינתה לי את החיים. אם לא "מאסטר שף", אין מצב שהייתי עושה את זה".

את תביאי את אחת המנות שלך לתוכנית?
"בטח, אני חייבת. אין מצב שלא".

יש מתמודד שהוא גם פייבוריט לזכות בעינייך?
"כולם פה מוכשרים. מה שיפה בדבר הזה, זה שלקחו וזיקקו את כל הטובים והביאו אותם להילחם. יש פה ידע, ניסיון, כל מתעסקים באוכל, אז זה להתמודד ברמה אחרת לגמרי".