העונה של "מאסטר שף - נבחרת החלומות" תגיע לרגע השיא, כששלושת המתמודדים שנותרו יתחרו באירוע הגמר (שלישי, אחרי החדשות, קשת 12). עמיחי שרפשטיין, רחל בן אלול ומיכל אפשטיין חזרו לתוכנית בפעם השנייה עם מטרה ברורה - לזכות בתואר המאסטר שף של המדינה.
בשונה משלישיית הבשלנים, העונה הייתה ההופעה הראשונה בתוכנית עבור השף יובל בן נריה שהצטרף לפאנל השופטים לצד מיכל אנסקי, רותי ברודו ואבי ביטון. רגע לפני שיטעם את מנות הגמר וייקח חלק בבחירת הזוכה, בן נריה סיפר בריאיון על הקשר שלו עם המתמודדים מחוץ לתחרות, הטיפ שלו שיעזור להם לנצח והציפיות שלו מהגמר הגדול: "שיהיה אוכל יצירתי ברמה גבוהה. נתנו הרבה פידבקים לאורך העונה, הציפייה הייתה שהפידבקים האלה ייטמעו ושיישמו אותם".
רף הציפיות היה גבוה יותר בגלל שהם השתתפו בעונות קודמות?
"כן, לא רק בגלל שהם השתתפו בעונות הקודמות אלא גם מכיוון שרובם מקצוענים שמתפרנסים מהעסק הזה וחשופים לביקורת, כמוני וכמו יתר השופטים. הייתה ציפייה שתהיה רמה גבוהה מאוד ומדויקת, להבדיל מגמרים אחרים שבהם היו אנשים שהם לא מהמקצוע".
חלקם קולגות שלך. איך זה לשפוט אותם?
"רחל היא שכנה שלי בשרונה מרקט, את מיכל אני מכיר ואני גם אוכל אצלה, יש פה הרבה קולגות. צריך לשפוט בעדינות ולהבין שהם מתפרנסים מזה, הביקורת נעשתה באופן ענייני. גם אני חשוף לביקורת ואני מקבל אותה, לפעמים זה לא נעים ולא נחמד. נתנו כלים לאורך העונה, הם הפנימו את הביקורת ועשו מנות הרבה יותר טובות, מדויקות ושקטות. הם עלו בכמה רמות, זה גם תוצר של הביקורת".
זאת הפעם הראשונה שאתה בפאנל שיפוט בתוכנית אוכל. איך ההרגשה?
"זה מעניין, מקצוע לגמרי אחר. גם מחוץ לתוכנית אני נותן הרבה ביקורת לטבחים ולסו-שפים, צריכים לייצר מנות חדשות ובזה יש הרבה מאוד דמיון. מצד שני, כל דבר שאתה אומר ותנועות הגוף שלך משנות, זו לא הסביבה הכי נוחה שלי אבל התרגלתי. בכל פרק בעונה הזאת השתפרתי, גם הכימיה בין השופטים הלכה והתהדקה".
מה למדת על עצמך מההשתתפות בתוכנית?
"שיש לי את היכולת להשפיע על אנשים שבאו מעולמות אחרים ושלהם יש את היכולת לקבל את הביקורת שלי ואת הרעיונות שלי ולהטמיע אותם. זה משהו שאני אקח איתי, אני בסגמנט מאוד מסוים כבר הרבה שנים ואולי הגיע הזמן להגיע לסגמנטים אחרים".
מה הטיפ שלך למתמודדים שהם חייבים לעשות בשלב האחרון?
"הם צריכים לטעום את הכל, להקפיד על ניקיון ועל האסתטיקה של המנות. כל הדברים שדיברנו עליהם בכל פרקים, הכל צריך להתכנס ושיהיו מנות יפות, מאוזנות, זכירות ויצירתיות".