רחל בן אלול
במקור: מעונה 5
באיזה מקום סיימה: שני
כבר במנות הראשונות שהגישה אי פעם לשופטים אי שם בעונה החמישית, היה ברור מאוד שרחל בן אלול היא סוג של אלופה אולימפית בשילובי טעמים. מסושי עם עריסה ולימון כבוש, לגרסה הישראלית של הבנדיקט המפורסם עם חובזה וביצה עלומה, עד לכישוף שעשתה באולפן כשהחליטה לשרוף את הלחם הספרדי שהכינה עם ברנר ענקי. עוד בשנייה הראשונה שהיא דרכה באולפן היא הצהירה שאת האוכל שלה היא עושה מהבטן והנשמה, מה שמהר מאוד הרגישו גם השופטים והעידו עליה כשהיו צריכים להחליט אם היא עוברת לשלב הבא. כולם בפה אחד החליטו שהיא צריכה לעבור את האודישן – ושם התחיל המסע שהוביל אותה פעם נוספת אל הגמר.
עוד במהלך העונה החמישית בן אלול לא הסתירה את הרוח התחרותית, מה שבא לידי ביטוי בעיקר במשימות זוגיות או קבוצתיות. אין צל של ספק שהיא אוהבת להחליט על כיוון המשימה ולהיות בשליטה מלאה, הכל על מנת להצליח ולהביא את המנה הטובה ביותר. אפשר להתווכח בנוגע לדרך, אבל בסופו של דבר את המטרה היא השיגה כשהצליחה להגיע לגמר לא פעם אחת, אלא פעמיים. בנוגע לאלו שהיו איתה במשימות, הם כנראה לא יישכחו את ההוריקן שנקרא רחל, שברגע שהיא חדורת מטרה, מאוד קשה לשנות את דעתה. (משימת שרונה)
דרך משימות הדחה והצטיינות, סללה בן אלול את הדרך עד לגמר של העונה החמישית, שם הכינה את המנה המפורסמת של הדג בחימר, שכמעט הביאה לה את הניצחון הנכסף. אמנם ברגע האחרון זכה המתמודד מסימיליאנו די מטאו, אך בן אלול הצליח להשאיר רושם כל כך גדול ולעשות הרבה מעבר לזה: להתברג בתעשייה עם עסק מצליח של סנדוויצ'ים שהפך למדובר בכל פינה בארץ.
כמעט עשור אחרי, בן אלול קיבלה הזדמנות שנייה לקטוף את הניצחון שקיוותה לו כל כך והתפספס לה. את עונת "נבחרת החלומות" היא פתחה בסגירת מעגל מרגשת, כשהכינה את המנה שכמעט הביאה לה את הניצחון בגמר הקודם. הדג בחימר עבד מעולה על השופטים גם בעונה הנוכחית, מה שזיכה אותה בהצטיינות והעלה אותה ישר למרפסת כבר בפרק הראשון.
לאורך העונה הנוכחית, כשהיא כבר מגיעה עם הניסיון שלא היה לה בפעם הקודמת, בן אלול הצליח לכבוש את השופטים ולבלוט בכל פרק מחדש כמעט עם כל מנה שהכינה. שילובי הטעמים והאומץ שלה בשימוש בחומרי גלם מיוחדים ומגוונים, הפך אותה לאחת המתמודדות החזקות, כשבכל פעם חוזרת האמירה החד משמעית של השופטים על זה שהיא מבשלת מהלב והנשמה. אחת המשימות, בהן הכינה מנה של "פטטס בראווס", הצליחה לרגש את השופט אבי ביטון כל כך, שזה פרץ בבכי והצהיר: "האוכל שלך מרגש אותי. זה מזכיר לי את אמא שלי".
בעונה הקודמת בה השתתפה, בן אלול הגיעה כשהיא מלווה בבנות המשפחה שלה ויחד עם אמא שלה. הפעם, ל"נבחרת החלומות" היא הגיעה אחרי שאמה נפטרה, במטרה להגשים את החלום ולזכות סוף סוף בתואר הנכסף כדי שאמא שלה תהיה גאה: "אני רוצה שהיא תראה אותי למעלה זוכה בתואר".
עמיחי שרפשטיין
במקור: מעונה 7
באיזה מקום סיים: שני
האודישן הראשון של עמיחי שרפשטיין ב"מאסטר שף", היה בעונה השביעית וכנראה הפך לאחד הזכורים כשהוא הצליח להרגיז את אייל שני במיוחד. הפיינליסט אולי הצבעוני ביותר לאורך כל העונות של התוכנית, הסביר שמעבר לאוכל, יש תחום נוסף שמעניין אותו והוא מאמין שיש קשר בין ישיר ביניהם. "יש קשר בין מין לאוכל. אני יכול לראות אדם אוכל ולאבחן מה יקרה איתו אחר כך בחדר המיטות", הצהיר לשופטים. שני שפחות התחבר לביטחון המופרז, השיב לו: "מה אתה יודע על אוכל סקסי? אני רוצה לדעת אם הוא מניירה או אמיתי".
אחרי שהתחיל בגדול, היה רק הגיוני שהמשך הדרך של שרפשטיין תמשיך ותהיה ייחודית וצבעונית כמו שרק הוא יודע. אחת המנות הזכורות ביותר שלו, הייתה מנת השניצל הממולא בפירה, שהפכה לאייקון של ממש בדומה למנה המוכרת במסעדות של השף אייל שני, שנזף בו באודישן הראשון. את הדרך אל הגמר שרפשטיין סלל בקלילות דרך אוכל מיוחד, שמשתלב עם החיבור העמוק שלו לטבע ולחומרי גלם פשוטים אך מפתיעים.
בגמר הוא הצליח ממש כבר לטעום את הניצחון, אך ברגע האחרון סיים במקום השני בלבד ונשאר עם טעם של עוד. מאז שנגמרה התוכנית, הוא הספיק לעשות סדנאות ליקוט וארוחות פרטיות ולהתמקצע עוד ועוד בתחום הקולינרי, עד שנפתחה לו הזדמנות נוספת לזכות בתואר שהוא כל כך רצה. אל "נבחרת החלומות" הוא הגיע למוד ניסיון, אחרי כמעט שש שנים ופתח במנה שמאפיינת אותו במיוחד, של עלי גפן ובמיה ממולאים בדג קצוץ. שוב, מיוחד, יוצא מהשגרה, אלגנטי ולוקח את הפשוט כדי להפוך אותו ליוקרתי.
לאורך העונה הוא מצא את עצמו לא פעם מתמודד במשימות הדחה, אך בשלבים האחרונים, חלה תפנית בעלילה כשהוא זכה בהצטיינות ראשונה. הוא הכין אוכל טעים, מקורי ומפתיע שהצליח להדליק את השופטים שוב ושוב ולהבטיח לו מקום של כבוד בגמר פעם נוספת, רק שעכשיו, הוא עוד יותר רעב לניצחון.
מיכל אפשטיין
במקור: מעונה 5
באיזה מקום סיימה: רביעי
כנראה שהעונה החמישית הייתה חממה של בשלנים מצליחים במיוחד, כי שתיים מהפיינליסטיות של "נבחרת החלומות" מגיעות משם. בתור כדורסלנית עבר מצליחה, מיכל אפשטיין רגילה להצטיין, מה שלא מפתיע בכלל כשמסתכלים על העבודה שלה במטבח. כבר בתחילת הדרך שלה במטבח, היה ברור שלמרות שהיא לא קונדיטורית, מתוקים זה התחום החזק שלה. מנה אחת של עוגת גבינה אפויה שהקדישה לבת הזוג שלה, ריגשה אז את השופטים במיוחד גם בגלל המחווה, אבל בעיקר בגלל הטעמים.
לאורך העונה אפשטיין התקדמה לאט ובטוח עד לשלבים האחרונים ביותר, אלא שרגע לפני הגמר היא הודחה וסיימה במקום הרביעי בלבד. כשיצאה מהתוכנית, היא הקימה את בית הקפה Eats, שהפך לרשת מצליחה ואהובה באזור המרכז. אך נראה שחלום הזכייה שלא התממשה המשיך לבעור בה, כי כמעט עשור אחר כך היא בחרה להגיע ולהילחם שוב על התואר, הפעם במגרש של הגדולים.
את פרק הפתיחה של "נבחרת החלומות", היא התחילה דווקא מהמנה שהדיחה אותה מהתחרות בפעם הקודמת – פאי בננות. "אני מודה שלרגע החסרתי פעימה, זו הייתה חוויה טראומתית, מאוד קשה", הסבירה הפיינליסטית כשהיא ניגשה להכין את המנה שהכשילה אותה בעבר. פתיחת העונה לא עברה לה חלק בלשון המעטה, כשקיבלה ביקורות לא פשוטות מהשופטים על הפאי, אבל זה לא ממש עצר אותה, כי ההמשך רק נהיה טוב יותר.
מהר מאוד אפשטיין הבינה שקינוחים זה התחום החזק שלה, ופעם אחר פעם הם הובילו אותה במהלך העונה אל ההצטיינות. זה התחיל בעוגת הגזר שהפכה לסערה של ממש כשהתפוצצה בכל מקום אפשרי ואף קיבלה ספיישל מיוחד בבית הקפה שלה, עבר לעוגת הגבינה עם זרעי הכוסברה שהיממה את השופטים ועל הדרך נכנס גם שיפוד של כרוב שרוף ברוטב קיסר שהתגלה כהצלחה מסחררת. מנה אחר מנה, אפשטיין הצליחה להתעלות על עצמה כל הדרך אל הגמר.
בחצי הגמר, אפשטיין החליטה לקחת סיכון רציני ולהכין טארט דבש מלוח וגלידה בשעה ורבע בלבד, מה שהכניס אותה לסחרור של לחץ. עד הרגע האחרון כשהגישה לשופטים את המנה, היא לא הייתה בטוחה שהבצק מוכן, והאמינה בלב שלם שהיא הולכת הביתה. אלא שפעם נוספת, היא הפכה את הקלפים וקיבלה כרטיס לגמר, בו היא עומדת לנסות ולהשיג את התואר שפספסה בפעם הקודמת – המאסטר שפית של ישראל.