איפה פגשנו אותו לראשונה: עונה 8

סיים במקום: תשיעי

חזרת ל"מאסטר שף", אתה מתרגש?
"מאוד, בטח. מי לא יתרגש לחזור לאולפן הזה?".

ספר קצת על הימים שעברו עלייך אחרי התוכנית?
"אחרי התוכנית סיימתי לימודים, הלכתי ללמוד בישול פה בארץ בשביל להבין מה קורה פה מבחינת כשרות, איך עובדות מסעדות. התחלתי לעשות סדנאות עם חיים בר שהוא מומחה בעל שם עולמי, עשינו סדנאות כמעט בכל הארץ, אבל אז התחילה הקורונה. היה לנו כמה בעיות רפואיות שדרשו להתחיל טיפולים, והפסקתי לבשל בכלל. רק לפני שמונה חודשים חזרתי, הלכתי לעבוד אצל חיים כהן ב'יפו תל אביב'".

במהלך התוכנית קיבלת חיקוי ב"ארץ נהדרת". איך זה הרגיש?
"לא ידעתי. הייתי באמצע סדנה ואז חיים בא אליי ואמר שאני צריך לראות מה עשו ב'ארץ נהדרת' עליי. חשבתי שמעדכנים ומדברים איתך לפני ואז ראיתי את ערן זרחוביץ' שעשה את החיקוי. חודש לפני זה, הוא התקשר אליי וראיין אותי בתוכנית הרדיו שלו וגם שם עשו לי חיקוי. זה היה מגניב חבל על הזמן, אחר כך כל המשפחה התאספה בבית, ישבנו וראינו את ההקלטה וזה היה מצחיק. עד עכשיו כל החברים בעבודה שמים לי את זה. היה ממש מגניב".

איפה אתה היום מבחינת בישול?
"יש בדימונה מסעדה אחת שאני עובד בה בימים שאני פנוי. בימי שישי אני מכין אוכל מוכן ובמסעדה הזו שהיא אולם אירועים, אנחנו עושים אוכל לימי שישי. כרגע אני שם ועושה לכל מיני מסעדות, לא מזמן עבדתי עם רשת 'אושי-אושי'. נפתח שם סניף ועשיתי השקה של מנה שלי שרוצים להכניס לתפריט. כל האנשים בדימונה רצו לטעום את זה וזה הלך טוב, תוך שעתיים כל המנות שהכנתי נגמרו. כרגע בינתיים אני משקיע את כל הזמן על האימונים, הזמנים בבית, כי מאוד חשוב לי העניין הזה בתחרות".

אתה מרגיש ש"מאסטר שף" נתנה לך כלים שלא היו לך לפני זה?
"בטח. התוכנית נתנה לי כלים ופתחה דלתות. עכשיו אני נכנס למסעדות של קווקזים והם אומרים לי: 'אחרי שייצגת את האוכל שלנו בתוכנית, המכירות וההזמנות עלו. כולם רוצים לאכול את האוכל שלנו'. אוכל מהאזור שלנו, מדאגסטן ואזרבייג'אן. מזמינים אותי לכל מיני מקומות, אני מוכר את המתכונים שלי, עושה השקה של המנות שלי. בגדול, אם היה לי יותר זמן הייתי משקיע בזה. אני ממשיך לעבוד במפעל גם".

תוך כדי?
"ארבעה ימים בשבוע אני עובד במפעל. בשאר הזמן אני יותר פנוי, ככה בנויות המשמרות שלי. בגלל זה אין לי עבודה קבועה במסעדה".

אתה מגיע לעונה הזו בגישה שונה, עם כוונה לסגור מעגל ולנצח?
"קודם כל אני רוצה לנצח ולקחת את הגביע, זה היה החלום הראשוני שלי כשרק באתי לפה. דבר שני, באתי לפה להציג את האוכל שלנו, זו הייתה מטרה גדולה שלי. כמובן שאמשיך לבשל פה אוכל קווקזי אבל הפעם בצורה אחרת, יותר מסעדנית. זה עדיין יהיה בית, אוכל שלי".

אוכל ביתי עם טוויסט.
"כן, אוכל קווקזי אבל מסעדני".

יש מהעונה שלך רגע שאתה זוכר במיוחד?
"כן. אני זוכר את הרגע שעשיתי מנת פסטה מעגבניות, ואייל שני אמר שיש רגעים בודדים ב'מאסטר שף' שהוא מצטער שהוא לא הוציא את המנה הזו. זה היה בשבילי הישג הכי גבוה שיכול להיות לבשלן ביתי".

הייתה התלבטות אם לחזור לתחרות?
"ברגע שהתקשרו אמרתי כן, אבל אחר כך כשהתחלתי לדבר עם אשתי חשבתי שהיא תעצור אותי בגלל עניינים רפואיים. היא אמרה: 'אלברט, זה שלך. אתה עבדת כל כך הרבה, לך על זה אם אתה אוהב את זה ומרגיש שאתה הולך להנות'".

יש שופט שחשוב לך במיוחד להרשים או לשמוע את הדעה שלו על האוכל שלך?
"אני הרבה זמן עוקב אחרי רותי ברודו ויובל בן נריה היה בעונה שלנו אורח באחת המשימות. הוא טעם אוכל שלי אבל לא הכרתי אותו כי הוא בא והלך. אלו אנשים אחרים שיטעמו את האוכל שלי, הייתי רוצה לשמוע מה רותי ברודו חושבת על מה שאני עושה".