אחרי לא מעט משימות שהולידו מנות טעימות במיוחד, נבחרו שלישיית המתמודדים שהתעלו על כולם בדרך אל גמר "מאסטר שף – נבחרת החלומות" (שלישי הקרוב, אחרי החדשות, קשת 12). מיכל אפשטיין, רחל בן אלול ועמיחי שרפשטיין עשו את הבלתי ייאמן וחזרו פעם נוספת לתוכנית כדי להתמודד על התואר שלא הצליחו להשיג בפעם הקודמת שלהם. רותי ברודו, אחת מארבעת השופטים שעומדים לקבוע מי הזוכה בתואר, משתפת בראיון רגע לפני הגמר מה הציפיות שלה, ואיזה טיפ זהב היא נותנת למתמודדים.

לראשונה בהיסטוריה של התוכנית, העונה הזאת התמקדה כולה במתמודדי עבר שהם חלק פעיל בתעשיית האוכל בארץ. מה שאומר שהם הגיעו עם לא מעט ניסיון וזה בניגוד למשתתפי העונות הרגילות שמגיעים אך ורק בתור חובבים. "הציפיות מאוד גבוהות. לקבל אוכל של אנשים שבעצם כבר עובדים במקצוע, חוו תחרות ויודעים מה הדברים שגורמים למנה להיות מנצחת. הם יכולים להסיק מסקנות מהטעויות שלהם בסיבוב הראשון בתוכנית".

חלק מהם גם קולגות שלך. איך זה מרגיש לשפוט אותם?
"יותר כיף לשפוט מישהו שהוא מתחרה שלך. סתם, ממש לא הסתכלנו על זה ככה, אנחנו בוחנים את האוכל, לא את האנשים. את מה שהם מייצרים. בסוף העין והחך טועמים בלי שום קשר לפרסונה".

יש לך מנות שזכורות לך במיוחד מהעונה?
"היו ביצועים יוצאי דופן של כל המתחרים וכמובן אלו שהגיע לגמר זהרו יותר. זו קבוצה של אנשים מאוד שווים וטובים והם עשו אוכל מדהים. ברור שהשלישייה שהגיעה לגמר טובה אפילו עוד יותר".

יש משהו שלמדת מהם במהלך התחרות?
"כן. העובדה שיש שוני בין אדם בתחילת דרכו לבין כזה שכבר עבר כברת דרך. יש יציבות וקו ברור של אוכל, רואים כמה משמעות יש לניסיון. אנשים צריכים לקחת את זה לעצמם, יש נטייה לרוץ בארץ ולפתוח מסעדות מהר מידי. יש למשל את מיכל אפשטיין שרואים עליה פתאום יציבות מטורפת כשנזכרים בהתחלה שלה. מבינים כמה בסוף זמן הופך אותך למקצוען וטוב יותר".

יש לך טיפ זהב לתת להם?
"זמן וניסיון. לא למהר. קחו את המקצוע ותנו לעצמכם זמן לחוות ולהשתפשף, עד שתגיעו למקומות גדולים".