את השף אבי ביטון אנחנו מכירים עוד מ"הקינוח המושלם", לשם הצטרף בעונה השנייה והביא תוספת מעניינת של מקצוענות בתחום המסעדנות והבישול ויכולת התבטאות מדוייקת ומעניינת. מגיל צעיר מאוד החלום שלו זה לעשות את מה שעושה היום, להיות בעלים של המסעדות המובילות בתחום. לקראת העונה החדשה של "מאסטר שף" - נבחרת החלומות, שתשודר בשבת (אחרי החדשות, ערוץ 12) תפסנו את השף העסוק לשיחה קצרה וזה מה שהיה לו לומר.
"האמת שזה מאוד מרגש, יש פה גם איזושהי סגירת מעגל. אני בתור שופט מהסלון פתאום פוגש את אותם מתחרים, אז יש את האלמנט הזה", אומר השף. כל מי שהגיע לפה הוא באמת טבח עם יד, אתה צופה בתוכנית ובא לך לטעום את האוכל שלהם ופתאום זה קורה, זה כיף. לשפוט ב"מאסטר שף" זו משבצת מאוד נחשקת וכשנותנים לך את זה יש תחושה של: 'וואלק עשיתי את זה'. אחרי המון שנים של עבודה קשה אני יכול לקצור את הפירות, לא בעניין של לשפוט אנשים אחרים אלא באמת סוג של חותמת שהצלחת".
איזה צד אתה הולך להביא לתוכנית?
"אני אביא את האותנטיות שלי אבל גם את הצד הביקורתי. מאוד נוח לי לתת ביקורת מהסיבה הפשוטה שכל יום, כל היום מבקרים אותי. כל בוקר אני קם ומבקרים אותי על איך שאני מבשל, על המעדניות שלי, מהבוקר עד הלילה, אז נוח לי לתת ביקורת לאחרים".
מה הציפיות שלך מהמתמודדים?
"בעיקר שלא יפלו לקלישאות אוכל ידועות מראש. לא לבשל את הטרנדים המוכרים, לא לבשל כי הם יודעים שעכשיו זה עובד, פופולארי וזה טעים. ובלי דג מרוקאי בבקשה".
כיצד אתה מגדיר מנה בלתי נשכחת?
"בשבילי זה כמה פרמטרים. מנה שלוחצת לך על איזשהו כפתור בגוף, זה יכול להיות זיכרון ילדות או משהו שאכלת בחו"ל ומזכיר לך את הטיול. בסוף לכל שופט יש את הטעם שלו, אבל בסופו של דבר זה בעיניי הדבר. הפרמטר השני זה איזונים. כשאתה אוכל בבית מנה שאתה מכין לעצמך, נגיד סלט ירקות מול הטלוויזיה, לא באמת מעניין אם יש יותר מדי מלח או פחות מדי לימון, אבל אם תגיש את הסלט הזה לבן אדם, זה צריך להיות סופר מאוזן, גם אם זה הסלט הכי פשוט ובסיסי שיש. שהמנה תהיה מאוזנת ותיגע בך באיזשהו אופן".
איזה טיפ יש לך לתת למתמודדים?
"תדעו מה אתם מבשלים, לא חשוב רק הביטחון העצמי של 'נראה לי שזה יהיה טעים ואני אעשה את זה הכי טוב', צריך לפעמים גם ללכת על הסיכון ולמתוח את הגבולות אבל לדעת במאה אחוז ולבוא עם ניסיון. אם הם רוצים לעשות מאפה בצק שילכו על חומר שהם מכירים טוב, הבצק צריך להיות נהדר, והטופינג שלו לצורך העניין יכול להיות משהו שהם לא ראו או עשו עדיין. הבסיסים של המנות צריכים להיות משהו שהם מכירים ואז להתפתח החוצה".
כמו כל אנשי המסעדות ובאופן כללי כולנו, גם השף אבי ביטון לא היה מוכן למתקפת שבעה באוקטובר והקשיים שיבואו בעקבותיה. "אני חושב שזה מהפעמים הבודדות שאנשים לא מסתכלים רק על עצמם, הם מסתכלים מסביב. כששואלים אותך ואתה עונה 'כמו כולם', זה בדיוק ככה, זה כמו כולם. אנחנו כולנו חווינו איזו טלטלה וההסתכלות העצמית עלינו היא פחות רלוונטית. פחות רלוונטית אם עכשיו יש לי יותר עבודה או פחות עבודה, עכשיו אנחנו באמת חושבים איך לצאת מזה ביחד. שזה בעיניי היתרון היחידי שיש בדבר הזה, החיבור הזה".