יונתן רושפלד | יח``צ: ינאי יחיאל
יונתן רושפלד
יונתן רושפלד, בן 42, למד טבחות בקאן שבצרפת, שם הוא גם עבד במשך שלוש שנים במסעדת "לה רויאל גריי", של השף ז'אק שיבואה, בעלת שני כוכבי מישלן. לאחר מכן חזר ארצה ועבד במשך ארבע שנים עם השף ישראל אהרוני במסעדתו "תפוח זהב" והקים את מטבחה של מסעדת "מול ים" .רושפלד עבד במטבחים של טובי השפים בעולם בינהם השף ג'ואל רובישון והשף ז'אק לאמלואז, במסעדתו בעלת שלושה כוכבי המישלן בצרפת.
ב-1997 פתח יונתן את המסעדה הראשונה שלו, "רושפלד", שהגישה אוכל יוקרתי בסגנון דרום צרפת.
ב-2007, פתח רושפלד את מסעדת "הרברט סמואל", שזכתה בתארים רבים ביניהם כמסעדת השף הטובה ביותר לשנת 2010. ב-2009 פתח רושפלד את מסעדת הטאפאסים "טאפאס אחד העם", וב- 2010 פתח את המסעדה "יבנה מונטיפיורי".
יונתן רושפלד זכה במקום הראשון בעיתון היוקרתי Food & Wine כשף העולה הטוב בעולם לשנת 2010 .