אייל שני | יח``צ: ינאי יחיאל
אייל שני
אייל שני, בן 52, שף אוטודידקט. פתח בשנת 1989 את מסעדת היוקרה הירושלמית "אוקייאנוס".
ב-2004 הגיש אייל יחד עם הבמאי שחר סגל את התוכנית "אוכל למחשבה" בערוץ 8. לכל תוכנית היה נושא ואייל שני נהג לבשל בתכנית מנות בהשראת אותו נושא ובהשראת האנשים שאירח בתכנית, תוך שהוא מסביר את אחדות האוכל עם נושא התכנית. בהמשך כתב אייל שני, ביחד עם בת זוגו מירי חנוך, את מדור האוכל בעיתון "הארץ".
ב-2008 פתח את מסעדת "הסלון", ושנה מאוחר יותר פתח גם את המסעדה "צפון אברקסס" שמשמשת כביסטרו של מסעדת "הסלון".
ב-2010 הנחה אייל סדרה דוקומנטרית בערוץ 8 בשם "איפה האוכל?", בה הוא חקר בכל תכנית את החברה הישראלית דרך מרכיב אוכל אחר. בסוף אותה שנה שימש אייל כשופט בעונה הראשונה של "מאסטר שף", ואחריה השתתף בתכנית הבישול "מבשלים ביחד", עם עמיתו חיים כהן.
ב- 2011 פתח אייל שני את "מזנון"- מסעדה שמביאה את המחשבה, איכות חומרי הגלם ודרך העשייה של "הסלון" אל תוך פיתה ואל הרחוב. בימים אלה מנחה אייל את סדרת ההמשך ל"איפה האוכל" בערוץ 8 וכותב יחד עם בת זוגו את מדור האוכל של Time Out.