רגע לפני שמאסטר שף ילדים מגיעה לסיומה, השופטת מיכל אנסקי מסכמת עונה מרגשת ומיוחדת, ומספרת לנו על החוויה:
מה היה בעינייך הייחוד בעבודה של הילדים במטבח? במה הם הפתיעו אותך?
"מה שאותי הדהים זה שהם לא ניסו להרשים, לצטט או להראות מתכונים שאנחנו נאהב, אלא עשו אוכל שהם אוהבים בעצמם. יש בזה משהו נורא כנה ומשהו מזוכך, אלה שיאים שונים של קולינריה. הרעננות, חוסר הניסיון וההתעסקות עם חומרים אפשרה להם חופש בצורה שבה הם טיפלו בהם. הם לא ידעו מה הולך עם מה בצורה מסורתית, והחיבורים היו אסוציאטיביים. הם הגיעו לחיבורים מטורפים, לפעמים אייל וחיים המליצו להם לא לעשות משהו, והם אמרו 'אני יודע שאני אוהב את זה', ואכן גרמו לזה לקרות. מטעויות נולדים מתכונים".
מיכל אנסקי, בעלת תואר שני בגסטרונומיה, עמודת מאחורי המיזם הקולינרי של שוק האיכרים, שמביא תוצרת טרייה ואיכותית ישירות מהחקלאי לצרכן.
בשוק האיכרים בנמל את רואה יותר ילדים שבאים עם ההורים ומתעניינים במוצרים ובנושא?
"בהחלט. למשל, בשוק יש דוכן של הרינג, דג מלוח. לא עלה על דעתי שהם יאכלו את זה, אבל לתדהמתי זה הולך בטירוף. יש לנו תפיסות לגבי מה שהם אוהבים, אבל זה ממש לא תמיד נכון. גם הילדים מהנבחרת באים הרבה לשוק, וזה נורא משמח אותי. הם מחכים לעונות מסוימות, מגיעים לבחור, למשל, אפונה טרייה כדי לעשות ריזוטו של תרמילים. יש להם ידע ענק בכל מה שנוגע לתחום ההתמחות שלי – חומרי גלם".
לתכנית הגיעו ילדים מכל רחבי הארץ. יש מחשבות להרחיב את השוק בעקבות זה?
"יש שבעה שוקי איכרים בארץ, וכן, יש מחשבות על ההמשך. אני מקווה שבעתיד לכל עיר בארץ תהיה גישה לפירות וירקות שאפשר לקנות ישר מהידיים של החקלאים"
לא נכנסה למטבח כילדה. מיכל באולפן מאסטר שף | תמונת AVI:
mako
כילדה, חשבת שתתעסקי באוכל? באיזה גיל הבנת שלכיוון הזה את הולכת?
"כילדה המטבח היה חדר שאסור לי להיכנס אליו, זה היה חדר העבודה של אימא שלי. אסור היה לי להסתובב שם ולקח לי הרבה שנים להבין שזה תחום שאני מתלהבת ממנו. במהלך הלימודים שלי באקדמיה תמיד פלירטטתי עם הנושא, אבל רק כשהלכתי לעשות תואר שני בגסטרונומיה באיטליה הודיתי בפני עצמי שזה התחום שמביא אותי לפסגת קיומי".
מה תגידי אם הבת שלך תרצה להיות שפית בעצמה?
"אני אהיה גאה, זה יהיה דור רביעי לבשלניות, לנשים שהן גדולות במטבח. העיקר שהיא תלך אחרי הלב שלה ותהיה אמיצה ללכת ולהגשים את כל החלומות".
רגע לפני שהעונה נגמרת, יש איזה מנה או רגע בתכנית שנגעו בך במיוחד?
"מאד אהבתי את המנה שדניאל הקדיש לדוד שלו. הוא באמת בישל איך שהוא הכיר אותו, ועשה חיבורים מעניינים. הרוטב מלפפון חמוץ היה נורא מיוחד, מקורי וטעים. זה היה מרגש, זה כוח של אוכל, אוכל יכול להזכיר לנו רגעים שהיו לנו עם אנשים שאנחנו אוהבים. תמיד אפשר לחזור לזה. דניאל שיחזר את בצורה מושלמת, והרגשתי שאני הכרתי את דוד שלו דרך המנה".
מאסטר שף ילדים, הגמר הגדול ביום שני ב-21:00