מתמודדי מאסטר שף ילדים מזמינים אתכם לשמוע על החוויה, חושפים איך נראה יום צילומים שגרתי ומדברים על התהליך האישי שהם עוברים בתכנית. קבלו את הבלוגים של איתי, אביה ודניאל:
"אני מבשל הכי טוב בבית"
איתי כהן, בן 11 מרחובות, מספר איך דרכו במטבח התחילה מביצה קשה והמשיכה עד לתבשילי קדרה, סטייקים ושאר מנות מסובכות ומורכבות. "לפני התכנית הייתי ילד שאוהב לבשל, אבל לא ילד שיודע לבשל" מספר איתי, ומוסיף שהיום הוא כבר יודע. "זה כבוד שהשופטים יטעמו את המנות שלי. כשהם טועמים אני מתרגש", הוא מודה, ומוסיף בכנות שכשנרשם לתכנית חשב שהוא "לוקח", כי היה בטוח שיתר הילדים יודעים להכין רק חביתה ושניצל, אך מהר מאד הוא הבין שטעה. בבית, לפחות, אין לו תחרות ואיתי מכריז שהוא מבשל הכי טוב במשפחה. מחוץ למטבח המשפחתי, במסעדות, איתי מקפיד להזמין את המנה הכי נחשבת: "כשאני טועם אני מנסה לדמיין את השף" הוא אומר, וחושף שבאופן אישי היה שמח לבשל עם רושפלד, כי "הוא ביקורתי וזה טוב".
"יום צילום? אמא ואבא מנערים אותי מהמיטה"
"אחותי רשמה אותי למאסטר שף, עשתה לי הפתעה", מגלה אביה דוזלי בת ה-11 מנס ציונה. דרכה במטבח התחילה כבר "מגיל אפס", כשהתלוותה לאמא שלה במטבח. "מי שמבשל הכי טוב בבית זאת אמא, ממנה אני למדתי את כל הבסיס", היא מספרת. אביה לא חולמת לפתוח מסעדה אלא קונדיטוריה קטנה "עם כל העוגות והמתוקים שאני אוהבת להכין". ימי הצילום לתכנית, היא מספרת, מתחילים מוקדם מאוד בבוקר, "אבא ואמא מנערים אותי שאקום מהמיטה", היא מגלה, אבל בהמשך היום העייפות נעלמת כשמקבלים את המשימה, מבשלים ומחכים לשמוע את השופטים. בסוף היום, כך היא אומרת, פשוט "חוזרים הביתה ונרדמים על הספה".
"התכנית מדליקה אותך לבשל"
דניאל תירוש, בן 10 וחצי מנווה מונוסון מבשל כבר מגיל שנתיים וחצי, ואת דרכו התחיל במטבח של הגן. "לא הייתי ילד של ציורים. איך שפתחו לי את הדלת של המטבח - נכנסתי, והתחלתי לעזור", הוא מספר. היום הוא מקדיש לבישול כשעה ביום, תלוי במורכבות המתכון אותו הוא מכין. דניאל מספר שהוא הולך ומשתכלל עם התכנית: "במהלך התכנית אני לומד עוד ועוד, כל הטיפים הקטנים שרושפלד נותן לי, ולמה צריך לעשות ככה ולא אחרת", עם כל משימה שעוברת הוא מבין עד כמה למד מהמשימה שקדמה לה, והתיאבון לבישול רק גדל. "התכנית מדליקה אותך לבשל. אני כל הזמן חושב מה אני אכין בתכנית הבאה" אומר דניאל.