המשימה של נבחרת מאסטר שף ילדים השבוע התמקדה במתכוני פסטה וניוקי, וכללה מגוון עצום של רטבים בשילובים מפתיעים וטעימים שהכינו המתמודדים. אם גם לכם התכנית עשתה חשק לבשל, רגע לפני שאתם שולחים את היד לשקית הפסטה המוכנה שמחכה במגירה שלכם - יש לכם הזדמנות לעשות צעד קטן במטבח שיעשה הבדל גדול: הכינו את הפסטה והניוקי בעצמכם.
איך עושים את זה? התהליך הרבה פחות מסובך ממה שחשבתם. לפניכם שני המתכונים הבסיסיים שקיבלו מתמודדי התכנית להכנת פסטה וניוקי. עוד קצת עבודה, אבל אנחנו בטוחים שזה ישתלם:
מתכון בסיסי לפסטה
100 גר' קמח
1 ביצה
קמצוץ מלח
הוראות הכנה:
מערבלים במיקסר עד לקבלת פירורי בצק. מוציאים מהקערה ולשים עד לקבלת בצק חלק.
שמים במקרר למנוחה. עובדים עם הבצק רק כשהוא קר.
אפשר להעביר במכונת פסטה או לרדד וליצור צורות שונות של אטריות.
מתכון בסיסי לניוקי
רידוד הפסטה | תמונת AVI: mako4 תפוחי אדמה לא קלופים
30 גר' חמאה
חלמון מביצה אחת
150-200 גר' קמח (תלוי בכמות הנוזלים בתפוח האדמה)
מלח גס
מפזרים על תבנית אפייה מלח גס ומניחים את תפוחי האדמה בחום גבוה, 220-230 מעלות, עד שהם מתרככים.
מקלפים את הקליפה וכן את החלק החיצוני של תפוח האדמה (משתמשים רק בחלק הלבן).
מכניסים את תפוחי האדמה למכשיר ניוקי עד לקבלת פירה חלק. מערבבים חמאה פנימה ולאחר מכן חלמון ביצה.
מתחילים להוסיף בהדרגה קמח ולשים עד לקבלת בצק ניוקי.
חשוב מאוד: בשלב הוספת הקמח ישנה נקודה קריטית בה הבצק כמעט ולא נדבק. זוהי הנקודה לעצור בה. פחות מידי קמח והבצק דביק מידי. יותר מידי קמח והבצק יבש מידי. צריך לעצור שנייה לפני שהבצק כבר לא נדבק.
מגלגלים לנחש בעובי 1-1.5 ס"מ וחותכים לחתיכות ניוקי.
מבשלים במים רותחים עד שהניוקי צפים במים.
הכנת ניוקי | תמונת AVI: makoאין כמו עצות טובות
במהלך המשימה קיבלו המתמודדים לא מעט עצות מהשופטים, ואנחנו בטוחים שהן יכולות להיות שימושיות גם עבורכם:
מה עושים אם הבצק של הפסטה מתפורר? אם לשתם את הבצק וקררתם אותו מספיק זמן הוא לא אמור להתפורר. אם זה בכל זאת קורה- ככל הנראה יצא לכם בצק יבש מדי, וכדאי להתחיל מההתחלה, ולהקפיד לא לשים יותר מדי קמח.
איך מרדדים את הבצק במכונת פסטה? אחרי כל פעם שמעבירים את הבצק במכונה יש לקפל את לחצי ולרדד שוב. בכל פעם יש לרדד לכיוון אחר, שתי וערב.
למה חשוב לרדד את הבצק? כשהבצק דק המים לא גורמים לו להתעבות ולחזור למצב בו הוא היה לפני הרידוד. למעשה, כך הבצק נשאר פסטה, ולא הופך להיות בצק מבושל.
איך יודעים שהניוקי מוכן? ברגע שהניוקי צפים במים הרותחים הם מוכנים.
איך יודעים כמה קמח לשים בניוקי? בתפוחי האדמה יש נוזלים, כך שאי אפשר לדעת מראש את הכמות המדוייקת. יש להוסיף את הקמח בהדרגתיות, כך שהניוקי לא יצאו יבשים וגם לא דביקים.
הנשק הסודי של ירדן: לפני שמתחילים להכין את התערובת לניוקי, מספיגים את תוכנם של תפוחי האדמה בנייר סופג, להוצאת כל הנוזלים המיותרים.
איך מכינים בצק לרביולי שוקולד? מוסיפים קקאו, אבל צריך לקחת בחשבון שהקקאו "שותה" הרבה נוזלים ולחשב את כמות הבצק בהתאם.
התאמת הרוטב: חשוב לשים לב שהרוטב לא יאפיל על הפסטה, ושמרכיבי הרוטב לא יאפילו זה על זה. לרביולי כדאי להתאים בדרך כלל רוטב עדין יחסית, כדי שהמילוי שלהם יורגש.