פיצה מהירה מבצק מלאווח
מתכון של ira m
המרכיבים:
חבילת בצק מלאווח
מעט גבינה מגוררת
לרוטב:
1 קופסה תרכיז עגבניות
1 כף רוטב חריף מתוק
½ כפית אורגנו
½ כפית שמן זית
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל
תוספות אפשריות:
פטריות
תירס
בצל
פפרוני
זיתים
טונה
אופן ההכנה:
1. מוציאים מהפריזר את עלי המלאווח חצי שעה מראש. חשוב לעבוד עם מלאווח קפוא.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. מערבבים בקערה את חומרי הרוטב.
4. מכינים בצד את התוספות.
5. מורחים רוטב על המלאווח, מסדרים את התוספות ומפזרים גבינה מגוררת.
6. אופים 15-20 דקות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פיצה מהירה מבצק מלאווח
אצבעות גבינה ותירס
מתכון של פירגה
המרכיבים:
250 גרם גבינה צהובה מגוררת
3 ביצים
כוס גרגרי תירס, כתושים במג'ימיקס
כף רוטב צ'ילי מתוק או מעט רסק עגבניות
מלח, פלפל, פפריקה
שלושת-רבעי כוס פירורי לחם
לטיגון:
ביצה
פפריקה
פטרוזיליה יבשה/שמיר יבש
פירורי לחם
שמן
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל החומרים, ואם צריך מוסיפים קצת פירורי לחם.
2. מעצבים מהתערובת "אצבעות", ומהדקים היטב תוך כדי.
3. טורפים בצלחת אחת את הביצה עם פפריקה ופטרוזיליה יבשה, ובצלחת נוספת את פירורי הלחם עם פפריקה ופטרוזיליה יבשה.
4. טובלים אצבעות הגבינה בביצה, מעבירים לפירורי הלחם ומטגנים בשמן רדוד, עד שהן משחימות מכל הצדדים.
5. מגישים על עלי חסה טריים לצד סלט כרוב או חסה ברוטב מתוק.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אצבעות גבינה ותירס
קציצות חזה עוף, תירס ואורז ברוטב מתקתק
מתכון של פירגה
המרכיבים:
לקציצות:
½ קילו בשר טחון עוף
3 כפות אורז לא מבושל (אם הקציצות לאכילה בלי הבישול ברוטב, חייבים לשים אורז מבושל)
¼ כוס תירס
בצל קטן מגורר גס
2 כפות פירורי לחם
ביצה
כפית סוכר חום או דבש
כפית מלאה טחינה גולמית או סלט חומוס מוכן (לא לוותר!)
מלח, פלפל שחור, פפריקה
לרוטב:
בצל קצוץ גס
קופסת עגבניות מרוסקות (280 גרם)
מים
כף סוכר
כף אבקת מרק עוף
כף פפריקה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות.
2. יוצאים קציצות מאורכות ומטגנים במעט שמן, עד להשחמה.
3. מוציאים לנייר סופג.
4. באותה מחבת מטגנים את הבצל הקצוץ, ומוסיפים את העגבניות המרוסקות (שימו לב – לא רסק עגבניות!). ממלאים פעם וחצי את קופסת העגבניות במים, ומוסיפים למחבת.
5. מביאים את הרוטב לרתיחה, מוסיפים את הקציצות, סוגרים במכסה ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כ-40 דקות. אפשר להוסיף ב-5 דקות האחרונות תירס לרוטב.
6. מגישים על אורז או פתיתים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קציצות עוף, אורס ותירס
חלה מטוגנת בפצפוצי קורנפלקס
מתכון של פירגה
המרכיבים:
פרוסות חלה
קורנפלקס (אפשר כל סוג, כל עוד אין בו צימוקים וחתיכות גדולות מדי)
ביצה
מעט חלב
קינמון
סוכר חום
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. קורצים מפרוסות החלה עיגולים בעזרת כוס.
2. מרסקים את הקורנפלקס (אני השתמשתי בפיטנס שקדים ודבש) גס עם פטיש שניצלים ושמים בצלחת עמוקה.
3. מערבבים בצלחת אחרת את הביצה, החלב, הקינמון והסוכר.
4. טובלים את עיגולי החלה משני הצדדים בתערובת הביצה, מעבירים לצלחת הקורנפלקס ומהדקים היטב (שציפוי הקורנפלקס ייתפס).
5. מטגנים בשמן לא עמוק על להבה בינונית עד הזהבה, ומוציאים לנייר סופג.
6. אפשר להגיש עם פרוסות של פירות העונה, מרק פירות או סלט פירות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חלה מטוגנת בפצפוצי קורנפלקס
עוגת יוגורט מנגו בחושה עם מחית בננה
מתכון של אמא אווזה
המרכיבים:
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה
1 סוכר וניל
3 גביעי יוגורט 150 מ"ל עם מחית מנגו (או כל טעם אחר)
2 בננות מעוכות
¾ כוס שמן
2 ביצים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מערבבים את כל החומרים היבשים.
3. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים.
4. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה משומן או לתבנית מאפינס משומנת.
5. אופים כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש (בתבנית מאפינס זה ייקח פחות זמן).
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת יוגורט מנגו בחושה עם מחית בננה
* כל המתכונים באדיבות פורום בישול לילדים בתפוז