ארוחת הצהריים צריכה להיות הארוחה העיקרית של היום וטמונה בה הזדמנות להשיג רכיבים תזונתיים חשובים כגון ברזל ואבץ השונים מאילו שמושגים מארוחות בוקר וערב קרות וחלביות.
![שוקי עוף בפתיתים (צילום: רונן מנגן) שוקי עוף בפתיתים (צילום: רונן מנגן)](https://img.mako.co.il/2020/04/04/chichennn_i.jpg)
על הארוחה להכיל את כל אבות המזון, להיות מגוונת מספיק ומומלץ כמובן שתהיה חמה.
טיפ: לא יודעים כמה לשים מכל רכיב מזון? חלקו את הצלחת באופן דמיוני לשלוש והניחו בכל שליש - מנה חלבונית (בשר, עוף או דג), תוספת פחמימתית (עדיף דגנים מלאים כגון אורז מלא או קטניות) ובשליש הנותר ירקות בשלל צבעים.
המלצות למתכונים טעימים ובריאים:
פסטה פרפרים ברוטב בולונז וירקות