חטיף שומשום
זוכרים את ממתק השומשום שנהנינו לצרוך בכמויות כשהיינו ילדים? נו, אח של הקוקוס הוורוד, שתמיד גם נמכר לצדו על המשקל. בקיצור, מסתבר שאותו חטיף ממש לא חייב להישאר בקטגוריית המוקצים, ושאם מכינים אותו בבית וכמו שצריך, מדובר אפילו בנשנוש בריא למדי. 3 מרכיבים, זה כל מה שצריך.
תפוצ'יפס תפוחי עץ
לא ברור מה יותר כיף - להכין את חטיף התפוחים הזה או לנשנש אותו. כל מה שצריך זה תפוח, אבקת סוכר וקינמון, ורצוי גם מנדולינה, בשביל הפריסה הדקה. פורסים את התפוח הכי דק שאפשר, מניחים על תבנית עם אבקת סוכר וקינמון, מפזרים עוד קצת מלמעלה, ומייבשים בתנור על חום נמוך שעה וחצי. חדוות נשנוש מובטחת. הבעיה היחידה - אחרי שעה וחצי של אפייה קצת מבאס לחסל את כל הכמות בדקתיים, ראו הוזהרתם.
חטיף הבריאות המושלם
עוד מתוק, אבל קצת אחר. את החטיף הזה מכינים על בסיס קוסקוס מלא (שזה כבר מגניב). אליו מוסיפים תמרים, מיץ תפוזים ועוד כמה דברים קטנים, והיידה לתנור. מתוק ממריץ ובריא, קלאסי לבית הספר או לעבודה.
>> למתכון: חטיף הבריאות המושלם
נשנושי דבש ושומשום
אחרי הקוסקוס, קבלו עוד חומר גלם שסביר שלא ציפיתם למצוא בחטיפי הבריאות שלכם: פריכיות אורז. חוץ מפריכיות יש פה גם טחינה, שומשום, סוכר חום ודבש - מה שמבטיח מתוק בריא, טעים לפחות באותה המידה, ואפילו מותר לרגישים לגלוטן. מה עשינו שמגיע לנו כל הטוב הזה? לא ברור.
כדורי אנרגיה מתוקים
מתכון של אסתי ידידיה שלנו, שיש בו כל דבר טוב שאפשר לחשוב עליו: קוואקר, טחינה, חמאת בוטנים, דבש, שקדים וצימוקים. עם כל כך הרבה אנרגיה, מי בכלל צריך לישון בלילה.
>> למתכון: כדורי אנרגיה מתוקים
מרובעי גרנולה, חמוציות וחמאת בוטנים
שמו של המתכון הזה, של איילת הירשמן, לא משאיר הרבה מקום לספקולציות: זה מה שיש בחטיף הזה (וגם דבש, טיפה חמאה ותמצית וניל), וזה בדיוק מה שטוב בו. נשמר בקופסה אטומה שבוע (פחחחח).
>> למתכון: מרובעי גרנולה, חמוציות וחמאת בוטנים
חטיפי גרנולה של פיליס גלזר
והנה עוד גרסה של חטיפי גרנולה, קצת יותר פשוטה וקלה. מערבבים גרנולה (ביתית או קנויה) עם ביצה, סוכר חום, תמצית וניל וצימוקים ושולחים לתנור. מצננים, חותכים, אם רוצים עוטפים בצלופן, ואם לא פשוט זוללים.
>> למתכון: גרנולה בר של פיליס גלזר
ואחד מלוח: קרקר בריאות של אביבה
קמח קוסמין, קוואקר ומיני גרעינים וזרעונים - אלה המרכיבים העיקריים של הקרקרים האלה, והם עושים עבודה מעולה. כמו שהזהירה אביבה: אחרי שטעמתם אחד כזה (עם או בלי חמאה) - לא תוכלו לחזור לאחור. והנה גם קרקרים ללא גלוטן, לרגישים.