המרכיבים (ל-2 מנות):
1 פיתה מקמח מלא
קטשופ
מעט אורגנו יבש
גבינה צהובה מגוררת
1 מלפפון
תירס, טבעות זיתים וירקות לקישוט
אופן ההכנה:
1. חוצים את הפיתה. כל חצי חותכים לרוחב כך שיתקבלו שני חלקים סימטריים מכל חצי פיתה. מורחים כל חלק בשכבה דקה של קטשופ ומפזרים קמצוץ אורגנו.
2. מפזרים גבינה צהובה ומקשטים כל שני חלקים חופפים כתמונת ראי אחד של השני, כמו שתי כנפיים של פרפר.
3. אופים בחום של 200 מעלות 5 דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת מעט.
4. חוצים מלפפון לאורך. מניחים על צלחת חצי מלפפון ומשני צידיו את הכנפיים. אפשר ליצור מחושים מרצועות גמבה ולקשט את הצלחת בפרחים מתירס, זיתים וירקות טריים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות.