מיני קציצות הודו בקר ותרד
שף קובי פרסול
מתכון לגילאי 1-3
זמן הכנה: 45 דקות
סוג מתכון: בשרי
המצרכים הדרושים (ל-4-6 מנות)
חצי בצל קטן לבן
גזר קטן קלוף
חצי כוס תרד טחון "סנפרוסט"
שמן קנולה
250 גרם הודו טחון
250 גרם בקר טחון "אדום אדום" (נתחים המתאימים לקציצות הם צ'אך וכף, נתחים רזים אך עסיסיים)
פירורי לחם
מלח
פלפל
ביצה טרופה
אופן ההכנה:
1. מפשירים את התרד הקפוא.
2. מגרדים את הבצל והגזר מעל פומפייה דקה.
3. מחממים מחבת קטנה עם כף שמן קנולה וצולים ל- 2 דקות את הבצל והגזר. מוסיפים את התרד וצולים לעוד 2 דקות. מצננים.
4. מעבירים את ההודו והבקר הטחון לקערה רחבה. מוסיפים כף של פירורי לחם, קורט מלח, מעט פלפל שחור וביצה טרופה. מערבבים היטב ומוסיפים את הירקות הצלויים.
5. אוחזים ביד כמות מעיסת הבשר, כגודל כדור פינג פונג, ויוצרים כדורים דחוסים בין כפות הידיים. כל כדור פוחסים מעט. מניחים בצלחת את כל הקציצות המגולגלות. למניעת הדבקות הבשר לידיים יש להרטיב קלות את כפות הידיים בין קציצה לקציצה.
6. מחממים 4 כפות שמן קנולה במחבת רחבה לחום בינוני. צולים את הקציצות הקטנות לצבע שחום וצלוי. מצננים מעל נייר סופג.
טיפ השף: מומלץ להגיש את הקציצות בקערה קטנה ולאפשר לפעוטות לאכול בידיים.
דיאטנית תנובה ממליצה: בשר הודו מכיל ברזל ומהווה מקור מצוין לויטמין B12.
פלאפל ביתי אפוי
יונתן וקסלר, תנובה
מתכון לגילאי: 4-13
זמן הכנה: 20 דקות הכנה ועוד שעה במקרר
סוג מתכון: פרווה
המצרכים הדרושים (ל-4-6 מנות):
500 גרם גרגירי חומוס "סנפרוסט"
חופן פטרוזיליה שטופה
חופן קטן כוסברה שטופה
בצל קטן חתוך ל-4
2 שיני שום שלמות
חצי פלפל ירוק גדול טרי
קורט פלפל שחור טחון
2 קורט מלח
חצי כפית כמון
כפית אבקת סודה לשתיה
אופן ההכנה:
1. מרתיחים סיר בינוני עם מים וקורט מלח. לאחר הרתיחה מוסיפים את גרגירי החומוס ומרתיחים שוב את המים לדקה.
2. מסננים, שוטפים ומייבשים במסננת.
3. מערבבים את כל חומרי הגלם בקערה גדולה.
4. מרכיבים מטחנת בשר עם הסכין העדינה. טוחנים ביחד את כל חומרי הגלם לעיסה אחידה ומערבבים. מעבירים למקרר לשעה.
5. יוצקים כדורי פלאפל באמצעות כף פלאפל או כף רגילה לתוך תבנית שעליה נייר אפייה.
6. מחממים תנור ל-180-190 מעלות מראש, ומכניסים את התבנית עם כדורי הפלאפל ל-10 דקות.
7. מצננים מעט ומגישים.
טיפ השף: חשוב להשתמש בשמן טרי ולשים לב שלא לחמם אותו יותר מדי.
דיאטנית תנובה ממליצה: גרגרי החומוס עשירים בסיבים תזונתיים ובחלבון מן הצומח. מומלץ לשלב פעם בשבוע מנת קטניות כחלופה למנת עוף או בקר.
רצועות בקר וירקות בטמפורה
שף יוסי אלסברג, תנובה
מתכון לגילאים: 14-18
סוג מתכון: בשרי
המצרכים הדרושים:
400 גרם רצועות רחבות "אווזית" של "אדום אדום"
לטמפורה:
ביצה טרופה
2/3 עד כוס מים קרים מאוד
1/2 כוס קורנפלור
כוס קמח מנופה
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
לירקות בטמפורה:
שמן קנולה לטיגון עמוק
כוס קמח
ברוקולי / פטריות / גזר גמדי של "סנפרוסט" מופשר
להגשה:
1 כוס רוטב צ'ילי מתוק "אוליביה"
1 כוס רוטב טריאקי "אוליביה"
אופן ההכנה:
1. מכינים את הטמפורה - טורפים את הביצה עם המים, מוסיפים קורנפלור, קמח ומתבלים בפלפל אנגלי.
2. מעבירים את הירקות לטבילה קלה בקמח ומכאן לתערובת הטמפורה.
3. מחממים שמן בטיגון עמוק לחום בינוני ומטגנים את הירקות.
4. מצפים את רצועות הבשר בקמח, טובלים בבלילת הטמפורה ומטגנים.
טיפ השף: "אווזית" הינו נתח המכיל פחות מ- 5% שומן ומכיל פחות כולסטרול מאשר בעוף, הודו או דגים.
דיאטנית תנובה ממליצה: בטיגון בשמן עמוק נספג פחות שומן עקב היווצרות קרום מיידי סביב המזון המטוגן, דבר שמונע משאר השמן לחדור אליו.