פנקייק גבינות
מתכון של נסלישיליפוז15, היצירה של הלב
המצרכים:
50 גרם חמאה מומסת
1 גביע קוטג'
1 גביע שמנת חמוצה
2 ביצים
חצי מכל שמנת מתוקה 32%
2 כפות גבינה לבנה 5%
מלח לפי טעם
2 כפות סוכר חום
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס קמח
להגשה: סירופ מייפל או שוקולד
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים לבלילה אחידה.
2. מחממים היטב מחבת משומנת קלות.
3. יוצקים למחבת כמה פנקייקס בעזרת כף גדולה. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.
4. מגישים עם סירופ מייפל או שוקולד, למי שאוהב.
לזניית גבינות ומנגולד
מתכון של אמא אדמה6, מהשמנמנה באהבה
המצרכים:
1 חבילת עלי לזניה
2-3 חבילות מנגולד
עשבי תיבול קצוצים, לפי הטעם (בזיליקום/פטרוזילה/כוסברה)
2 קופסאות ריקוטה (500 גרם)
300 גרם גבינה צהובה קשה, מגוררת (אני השתמשתי בצ'דר)
100-150 גרם פרמזן מגוררת
לרוטב:
2 מיכלי שמנת מתוקה
4 ביצים
מלח
פלפל שחור
קמצוץ אגוז מוסקט
2-3 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את עלי המנגולד ונפטרים מהחלקים הלבנים.
2. חולטים את העלים במים רותחים עם מעט מלח ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים וקוצצים.
3. מערבבים היטב את המנגולד הקצוץ עם עשבי התיבול והריקוטה.
4. מכינים את הרוטב הלבן: טורפים את השמנת, הביצים, המלח והפלפל, אגוז המוסקט והשום. שומרים כוס מהרוטב בצד, ואת היתרה מוסיפים למנגולד ומערבבים היטב.
5. הרכבת המנה: שופכים כ-1/2 כוס מהרוטב הלבן על התבנית ועליו מסדרים את עלי הלזניה. שופכים מעל 1/3 מתערובת המנגולד, מסדרים עוד שכבת עלי לזניה ושוב 1/3 מהתערובת המנגולד, וכך שכבה נוספת. מסיימים עם יתרת הרוטב הלבן, והגבינות המגוררות.
6. אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות, או עד שפני הלזניה זהובים.
מאפינס תירס הכי מהירים שיש
מתכון של taloosh123, Archicook
המצרכים (5 מאפינס):
כוס גרגרי תירס
1/2 מכל גבינה לבנה 5%
1/4 כוס גבינה צהובה מגוררת
2 כפיות קמח תופח
1 ביצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, יוצקים לתבניות מאפינס משומנות ואופים ב-190 מעלות כ-40 דקות, עד שמשחים.
* כל המתכונים בכתבה באדיבות הבלוגריות של תפוז
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!