בצל הוא אחד הירקות שאני הכי אוהבת. כשהוא חי הוא חריף ומתובל, כשהוא מבושל הוא מתוק להפליא. אצלנו במשפחה תמיד רבו על הבצל מתוך מרק העוף - אין מה לומר, משפחה של בצל. טבעות בצל נשמעות כמו ג'אנק פוד קלאסי, אבל כשחושבים על זה זה לא חייב להיות ככה. אם במקום לטגן את הבצל בשמן עמוק נאפה אותו זה כבר שדרוג, ואם במקום פירורי לחם רגילים נשתמש בפירורי לחם מקמח מלא או מקמח כוסמין, זה בכלל יהיה "כשר למהדרין" מבחינה בריאותית. במתכון הבא השלב הראשון הוא אידוי קל של טבעות הבצל. אני לפעמים עוצרת שם - זה פשוט כל כך טעים ופריך גם ככה, שלא תמיד אפשר להתאפק.
טבעות בצל, הגרסה הבריאה
המרכיבים:
4 בצלים גדולים
1 ביצה טרופה
1/3 כוס פירורי לחם מלא או כוסמין
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
2 כפות שומשום (לא חובה)
מעט שמן, לשימון נייר האפייה
אופן ההכנה:
1. קולפים את הבצלים ופורסים אותם לרוחב לפרוסות. מפרקים את הפרוסות בעדינות לטבעות.
2. מניחים רשת אידוי בסיר עם מעט מים רותחים, שמים את טבעות הבצל על הרשת ומכסים. מאדים על אש גבוהה למשך 5 דקות, עד שהבצל הופך שקוף אך הוא עדיין פריך.
3. מכינים שתי קעריות: אחת עם הביצה הטרופה ואחת עם פירורי הלחם והתבלינים (ממש כמו שניצל). טובלים כל טבעת בקערית הביצה ומצפים בפירורי הלחם. אפשר להכין קערית נוספת עם קמח מלא, ולטבול בה את הבצל לפני הביצה - זה יעזור להגיע לכיסוי מקסימלי של הביצה.
4. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את הנייר במעט שמן זית, שמן קנולה או שמן קוקוס. מניחים את הטבעות המצופות על נייר האפייה ואופים במשך כ-10 דקות, עד שהן משחימות.
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!