תחשבו ארוחת צהריים בגן ילדים (עזבו רגע את הצרחות ואת שני הקטנטנים שבדיוק רבים על הבימבה ואת זאת שבדיוק מתגעגעת הביתה ועושה חרם על הכל). מה אתם מדמיינים? התשובה, ברוב המקרים, היא נקניקייה, קטשופ (בשביל להוריד את הנקניקייה), פירה עמוס במרגרינה ואולי איזה לחם עם שוקולד, לקינוח. אז זהו, שכבר לא.
ארוחת צהריים של חלבון, פחמימה וירק, ולקינוח פרי - זה מה שהילדים שלכם אוכלים בצהריים, ולא רק אם הם הולכים לגן פרטי מושקע. חלק גדול מהגנים דואגים היום להגיש אוכל טרי שזה מקרוב בושל, ואף להרחיק לכת ולאשר את התפריט שלהם מול תזונאית, כדי לוודא שכל אבות המזון אכן שם, ובמינונים הרצויים. למעשה, אפילו לחם מחיטה טרום נבוטה כבר לא זר לתפריטים האלה.
רגע, אז הגן יותר טוב מאמא?
גם אתם מרגישים נחיתות פתאום? גם אתם מתמלאים אשמה על זה שהגן מטפל בילדים שלכם יותר טוב מכם? זה לא נכון. ראשית, כי זה שהגננת מניחה על הצלחת את כל אבות המזון לא מבטיח שהילד באמת יאכל אותם. ושנית, יש הרבה גנים שנמנעים, מטעמי כשרות, להגיש בשר לילדים, ומסתפקים בתחליפים מסויה. התזונאית מאיה רוזמן מסבירה שסויה זה טוב ויפה - אבל לא יותר משלוש פעמים בשבוע, ובערבים, כשהילד בבית, מומלץ לדחוף לו גם בשר אמיתי.
על מה עוד חשוב להקפיד בתזונה של הילד?
רוזמן ממשיכה ומייעצת:
* להימנע ממאכלים מטוגנים, בעיקר אם הילד שלכם מגלה נטייה להשמנה אבל לא רק. זה פשוט ממש לא בריא.
* לוודא שהילד אמנם אוכל מכל אבות המזון, ולא רק מפורר אותם בין האצבעות.
* פירות זה בריא, אבל לא במקום ירקות. בבננה, תפוח ואגס יש רבע ויטמין C מאשר בעגבנייה (!), והמלך של הוויטמין הזה הוא דווקא פלפל.
* רוב הפחמימות ניחנו בהרבה קלוריות ומעט ויטמינים. הפחמימות המומלצות ביותר הן בורגול, קוסקוס ותירס.
* אל תתביישו להגיש לילדים מוצרים מחלב דל שומן, ואפילו לחם קל.