פנקייק מלוח עם גבינה צפתית וירקות
מתכון לפעוטות בגיל 1-3
שף קובי פרסול
דרגת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
מס' מנות: 4 מנות
זמן הכנה: 30 דקות
המצרכים הדרושים:
ביצה טרופה של "תנובה"
3/4 כוס חלב "תנובה" 3% שומן
כף שמן זית
כוס קמח תופח
120 גרם גבינה צפתית מעודנת 5% "פיראוס" של "תנובה ", חתוכה לקוביות קטנות
פלפל אדום
מלפפון
כפית שמן זית
קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מעבירים את הביצה, החלב והשמן לקערת ערבוב בינונית.
2. טורפים לאט בעזרת מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הקמח בהדרגה.
3. מחממים מחבת טפלון נקייה לחום בינוני. לאחר שהמחבת התחממה, יוצקים באמצעות מצקת עיגולים בינוניים מהבלילה אל המחבת. יש לשים לב לשמור על מרווח 2-3 ס"מ בין עיגולי הפנקייקים במחבת.
4. לאחר טיגון של כחצי דקה, מניחים מעל כל פנקייק מספר קוביות גבינה צפתית.
5. בעזרת כף טיגון מחורצת (תרווד) שטוחה, הופכים את הפנקייקים ומטגנים עוד דקה.
להגשה: חותכים את הפלפל האדום לרצועות ואת המלפפון פורסים לפרוסות בינוניות. מעבירים את הירקות לצלחת ומעל מפזרים מעט מלח ויוצקים כפית שמן זית. מגישים את הפנקייקים חמים, בליווי הירקות הטריים.
טיפ השף: בהכנת פנקייקים חשוב לשמור על להבת גז נמוכה, להבה גבוהה גורמת לבועות גדולות בפנקייק ואז הפנקייק נאפה מבחוץ אך לא מבפנים.
דיאטנית תנובה ממליצה: כדאי להשקיע באופן ההגשה. גם ילדים "אוכלים עם העיניים" ויאכלו יותר בשמחה מנה שהיא אסתטית וצבעונית.
חטיף אנרגיה מפנק
מתכון לבני נוער 4-13
דרגת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
מס' מנות: 8-12 יחידות
זמן הכנה: 15 דקות
המצרכים הדרושים:
250 גרם עיסת תמרים
50 גרם צימוקים קצוצים
50 גרם אגוזי מלך קצוץ וקלוי
25 גרם סומסום קלוי
100 גרם שוקולד מריר איכותי
לציפוי:
סוכריות צבעוניות, קוקוס ושקדים קלויים וטחונים.
אופן ההכנה:
1. מערבבים עיסת תמרים, צימוקים, אגוזי מלך וסומסום עד לקבלת עיסה אחידה.
2. מכינים כדורים בקוטר של 3 ס"מ ומקררים למספר שעות.
3. ממיסים את השוקולד מריר מעל אמבט מים חמים. ניתן גם להמיס שוקולד במיקרו, אך יש להקפיד לעצור כל 30 שניות ולערבב.
4. טובלים את הכדורים בשוקולד המומס ומגלגים באחד הציפויים.
טיפ השף: ניתן לכדרר לכדורים או ליצור רולדה ולפרוס למטבעות.
דיאטנית תנובה ממליצה: זהו חטיף מתוק ובריא "תוצרת בית" המורכב מרכיבים טבעיים בלבד. מצוין גם כארוחת ביניים.
מרק כדורי בשר ונודלס
מתכון לגילאי 14-16
שף יוסי אלסברג
דרגת קושי: בינוני
סוג מתכון: בשר
מס' מנות: 4 מנות
זמן הכנה: שעה ורבע
המצרכים הדרושים:
לקציצות:
150 גרם בשר עוף טחון
150 גרם בקר טחון "אדום אדום"
1 שן שום כתושה
כף וחצי פנקו/ פירורי לחם
1/2 בצל מגורר חתוך דק
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
כוסברה קצוצה (לא חובה)
למרק:
5 גבעולי בצל ירוק חתוכים (כולל החלק הלבן)
1 כוס אפונת גינה "סנפרוסט"
2 קישואים חתוכים דק
1 גמבה אדומה
3 גזרים
1/2 בצל סגול
3/4 כוס כרוב לבן, קצוץ
3 כפות שמן זית
מלח
4 כוסות מים
כף וחצי רוטב טריאקי "אוליביה"
50 גרם איטריות ביצים (מבושלות לפי הוראות היצרן)
אופן ההכנה:
1. מערבבים את העוף והבקר עם פירורי הלחם, הבצל, הג'ינג'ר והשום. לשים לעיסה אחידה, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
2. להכנת המרק: חותכים את הירקות לקוביות בינוניות ומחלקים ל- 3 מנות. בסיר גדול מחממים 1 כף שמן זית ומקפיצים כל מנת ירקות כ- 2 דקות. ניתן להוסיף שמן לטיגון במידת הצורך.
3. מעבירים את הירקות לסיר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
4. בעזרת כפית רטובה יוצרים כדורים קטנים של בשר, ובעזרת אצבע מורידים לתוך סיר המרק.
5. מבשלים 15 דקות על סף רתיחה על אש קטנה. מגישים בקערה אישית עם נודלס, מתבלים ברוטב טריאקי ובמעט כוסברה.
טיפ השף: אין צורך להוסיף ביצה לתערובת הבשר, ניתן ללוש היטב ולחבר את המסה בעזרת חלבוני הבשר.
דיאטנית תנובה ממליצה: חשוב לשלב בשר בקר בתפריט של ילדים. בבשר בקר יש כ- 18 נתחים, מחציתם מכילים עד 5% שומן וחלקם אף מכיל פחות שומן מעוף.