עוגיות ביסקוטי אגוזים ושוקולדחוקי הבית של שניר מ"חתונמי" אולי קצת מוגזמים, אבל את ההרגל שלו להכין פעם בשבוע שתי כיכרות של עוגיות ביסקוטי אנחנו לגמרי מתכוונים לאמץ. ואם כבר ביסקוטי - אז מהמתכון של עוגיו.נט
נטלי לוין
| mako אוכל
| פורסם 16/07/23 12:00
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
המצרכים :
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. 2 בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים יחד ביצים, סוכר, מלח, וניל ואמרטו ומערבבים במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת אחידה. 3 מוסיפים פנימה קמח ואבקת אפייה, ומערבבים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים. 4 מוסיפים אגוזי לוז, שקדים ושוקולד ומעבדים רק עד שהם נטמעים בתערובת בצורה אחידה. 5 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ובידיים מעט רטובות יוצרים 2 כיכרות. מניחים את כיכרות הבצק על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. 6 אופים במשך כ-20-30 דקות או עד שהכיכרות מזהיבות בחלק החיצוני. 7 מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר. 8 מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות. 9 כשהכיכרות הצטננו פורסים אותן לעוגיות בעובי של כחצי ס"מ ומסדרים בצפיפות על תבנית אפייה. 10 אופים את העוגיות עוד כ-10-12 דקות עד שהביסקוטי מתייבשים. 11 מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה. * הכמות מספיקה ל-2 כיכרות באורך 15-20 ס"מ ** המתכון פורסם לראשונה ביוני 2013 * בקרו בבלוג של נטלי - עוגיו.נט הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |