רולדת תמריםמתכון לרולדת תמרים שנמסה בפה במילוי ממכר של ממרח תמרים וטחינה שמכינים בקלות רבה, וחותכים לעוגיות מגולגלות שאי אפשר להפסיק לנשנש
| מגזין שופרסל
| פורסם 20/01/21 16:01
צילום: דפני פתיחה
|
רולדה נמסה בפה במילוי ממכר של תמרים וטחינה שמכינים בקלות רבה, וחותכים לעוגיות מגולגלות שאי אפשר להפסיק לנשנש. מתכונים נוספים לעוגות ועוגיות שצריך לשמור קרוב קרוב> מתחשק לכם לגוון? תוכלו גם למלא את הרולדות שלכם בכל ממרח אחר שאתם אוהבים, ולמרוח את הבצק בממרח שוקולד, ממרח חלבה, חמאת בוטנים או קונפיטורה טובה. המצרכים :לבצק
למילוי
אופן ההכנה:1 לבצק: במעבד מזון או במערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים קמח, שקדים טחונים, קורנפלור, אבקת אפייה, אבקת סוכר וקורט מלח. מוסיפים חמאה קרה ותמצית וניל ומעבדים לפירורי בצק. מוסיפים שמן וחלב בהדרגה ומעבדים רק עד לקבלת בצק. מעבירים לקירור לשעה-שעתיים 2 מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה מלבני בעובי של כ-3 מ"מ ובגודל של כ-25×15 ס"מ 3 למלית: מורחים על הבצק את מלית התמרים בשכבה אחידה, מטפטפים מעל לכל רולדה כף יפה של טחינה גולמית ומשטחים בשכבה דקה. מפזרים מעל שקדים טחונים ומהדקים קלות 4 מגלגלים את הבצק בעדינות בידיים מקומחות מצידו הרחב לרולדה הדוקה 5 מעבירים את הרולדות לתבנית אפייה ומקררים לשעה 6 מחממים תנור ל-170 מעלות. מסמנים על הרולדה חתכים של 2 ס"מ בעזרת סכין חדה ואופים את הרולדות 20-25 דקות להזהבה 7 מצננים קלות, פורסים כל רולדה בסכין חדה לפרוסות בעודה חמה ומפדרים באבקת סוכר בנדיבות. מניחים לנוח לכמה שעות וזוללים. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר |