פרגיות (ירכי עוף ללא עור ועצמות) הן החלק העסיסי ביותר בעוף, החלק שמתבשל יותר זמן ומרוויח מאוד מבישול בשתי פעימות – גם בישול וגם צלייה, שמותירה את הנתחים עם קצוות מושחמים יפה. תבלינים: מתבלים בתבלינים חמים - פפריקה, כורכום וכמון, ואפשר גם קארי. בצל מטוגן בשמן ותבלינים, נותן טעם נוסף למנה. התוספות עושות את המנה אז לא לוותר עליהן. המצרכים (4 מנות):
להגשה:
אופן ההכנה:1 מערבבים את שמן הזית עם התבלינים. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 2 מניחים את נתחי הפרגיות בתבנית, יוצקים את השמן המתובל, מכסים ומשרים רבע שעה לפחות (אפשר גם 4-5 שעות בקירור). 3 מחממים תנור ל-200 מעלות. 4 צולים את הפרגיות בשמן המתובל שבו שרו הנתחים כ-40 דקות (ללא כיסוי), עד שהנתחים עשויים יפה. מקררים (לא נפטרים מהשמן). אם רוצים לדחות את המשך ההכנה, הפרגיות יישמרו יומיים-שלושה בכלי סגור במקרר. 5 לפני ההגשה פורסים את נתחי הפרגיות. 6 מחממים מחבת עם השמן המתובל שבו נאפו הנתחים ומטגנים את רצועות הבצל 3-5 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את רצועות הפרגיות ומטגנים דקה-שתיים יחד. 7 מחלקים את הרצועות בין הטורטיות או הפיתות, מוסיפים סלט, עמבה, טחינה וחמוצים ומגישים. |