חצ'פורי ביתייש מנות שאי אפשר להסביר במילים את הריח הטוב שהן עושות בבית. אחת הדוגמאות הטובות לזה היא החצ'פורי הגאורגי - סירות של בצק שמרים ממולאות בתערובת של גבינות. אוהבים חלמון ביצה במרכז? לכו על זה! |
המצרכים :ל-4 חצ'פורי בינוניים או 2 ענקיים:
למלית:
להברשה:
אופן ההכנה:1 לשים את מרכיבי הבצק במיקסר 5 דקות, עד לקבלת בצק רך. משמנים במעט שמן זית, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים למשך שעה או עד להכפלת הנפח. 2 מחממים תנור ל-180 מעלות. 3 מערבבים את מרכיבי המלית בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. 4 מחלקים את הבצק לכדורים ומרדדים כל כדור למלבן בעובי סנטימטר. 5 מניחים מלית לאורך מלבן הבצק וסוגרים את הבצק מעליה. צובטים את הקצוות ככה שהבצק ייסגר היטב (ראו בסרטון). ממשיכים ככה עם שאר הבצק והמלית. 6 מעבירים את הבצק הממולא לתבנית מרופדת בנייר אפייה ויוצרים חתך לאורכו. בעזרת האצבעות פותחים את הבצק לקבלת צורה יפה של חצ'פורי. 7 אופים את החצ'פורי כ-35 דקות, עד שהבצק מזהיב. אם רוצים להוסיף חלמון ביצה – עושים את זה 10 דקות לפני סוף האפייה. 8 מוציאים את החצ'פורי מהתנור, מורחים את שולי הבצק בקוביית חמאה ומכסים במגבת נקייה לכ-10 דקות (האדים יגרמו לבצק להתרכך). מגישים ומתמוגגים. לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה חצ'פורי | צילום: יעל קצב, mako אוכל חצ'פורי של יעל קצב | צילום: יעל קצב, mako אוכלבתיאבון! |