מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לסוכות

כפתה: קציצות בשר מרוקאיות עם גזר וזיתים

פאולין שובל מביאה לכם מתכון לקציצות בשר ברוטב אסלי, שהולכות מעולה עם קוסקוס ואפילו טעימות יותר ביום למחרת. מכינים לסוף השבוע ולוקחים את השאריות לעבודה בראשון

|האתר של פאולין שובל| פורסם08:12
כפתה - קציצות בשר מרוקאיות עם גזר וזיתים אדומים (צילום: פאולין שובל, האתר של פאולין שובל)
צילום: פאולין שובל, האתר של פאולין שובל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1 ק''ג חזה הודו
  • 100 גרם שומן כבש
  • לב סלרי - הענפים העדינים והפנימיים של סלרי אחד גדול
  • 4 גזרים גדולים
  • גמבה אדומה
  • שיניים מחצי ראש שום, קצוצות
  • שמן קנולה
  • בצל גדול, טחון
  • 1/4 צרור כוסברה, טחונה (או בצורת ממרח)
  • 100 גרם פירורי לחם
  • ביצה
  • כף כמון טחון
  • 1/2 כפית זרעי כמון
  • כף פפריקה אדומה
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 200 גרם זיתים אדומים, ללא חרצנים (אפשר להלחיף בזיתים שחורים, כמו קלמטה)

אופן ההכנה:

1קוצצים דק את הסלרי ואת הגמבה, ומגרדים בפומפייה את הגזרים. שמים את הכל במחבת גדולה (עדיף ישר בכלי שאפשר להכניס לתנור) עם השום וקצת שמן ונותנים לירקות "להזיע" על אש נמוכה במשך 10-15 דקות, עד שהם מתרככים.

2בינתיים, טוחנים את חזה ההודו (אפשר לקחת כל בשר אחר שאוהבים, או להשתמש בבשר שנטחן מראש) מערבבים עם שומן הכבש הטחון, הבצל הטחון, הכוסברה הטחונה, פירורי הלחם, הביצה התבלינים ו-5 כפות שמן קנולה. יוצרים מסה אחידה.

3מחממים את התנור ל-270 מעלות (או לטמפרטורה הכי גבוהה שהתנור שלכם מגיע אליה, כדי לתת לקציצות מכת חום).

4מוסיפים לירקות שהזיעו במחבת את רסק העגבניות, את הזיתים ושתי כוסות מים חמים. מביאים לרתיחה ומתבלים לפי הטעם. יוצרים קציצות מנבשר ושמים אותן ברוטב.

5מכניסים את הכלי לתנור ל-15-20 דקות, אחרי זמן זה מורידים את החום ל-150 מעלות, סוגרים את הכלי ומשאירים עוד חצי שעה מינימום (אפשר אפילו שעה).

6מגישים עם קוסקוס מלא.

* המנה אפילו יותר טעימה ביום שלמחרת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il