
כפתה: קציצות בשר מרוקאיות עם גזר וזיתיםפאולין שובל מביאה לכם מתכון לקציצות בשר ברוטב אסלי, שהולכות מעולה עם קוסקוס ואפילו טעימות יותר ביום למחרת. מכינים לסוף השבוע ולוקחים את השאריות לעבודה בראשון![]() צילום: פאולין שובל, האתר של פאולין שובל |
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1קוצצים דק את הסלרי ואת הגמבה, ומגרדים בפומפייה את הגזרים. שמים את הכל במחבת גדולה (עדיף ישר בכלי שאפשר להכניס לתנור) עם השום וקצת שמן ונותנים לירקות "להזיע" על אש נמוכה במשך 10-15 דקות, עד שהם מתרככים. 2בינתיים, טוחנים את חזה ההודו (אפשר לקחת כל בשר אחר שאוהבים, או להשתמש בבשר שנטחן מראש) מערבבים עם שומן הכבש הטחון, הבצל הטחון, הכוסברה הטחונה, פירורי הלחם, הביצה התבלינים ו-5 כפות שמן קנולה. יוצרים מסה אחידה. 3מחממים את התנור ל-270 מעלות (או לטמפרטורה הכי גבוהה שהתנור שלכם מגיע אליה, כדי לתת לקציצות מכת חום). 4מוסיפים לירקות שהזיעו במחבת את רסק העגבניות, את הזיתים ושתי כוסות מים חמים. מביאים לרתיחה ומתבלים לפי הטעם. יוצרים קציצות מנבשר ושמים אותן ברוטב. 5מכניסים את הכלי לתנור ל-15-20 דקות, אחרי זמן זה מורידים את החום ל-150 מעלות, סוגרים את הכלי ומשאירים עוד חצי שעה מינימום (אפשר אפילו שעה). 6מגישים עם קוסקוס מלא. * המנה אפילו יותר טעימה ביום שלמחרת. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |