1 קוצצים דק את הסלרי ואת הגמבה, ומגרדים בפומפייה את הגזרים. שמים את הכל במחבת גדולה (עדיף ישר בכלי שאפשר להכניס לתנור) עם השום וקצת שמן ונותנים לירקות "להזיע" על אש נמוכה במשך 10-15 דקות, עד שהם מתרככים.
2 בינתיים, טוחנים את חזה ההודו (אפשר לקחת כל בשר אחר שאוהבים, או להשתמש בבשר שנטחן מראש) מערבבים עם שומן הכבש הטחון, הבצל הטחון, הכוסברה הטחונה, פירורי הלחם, הביצה התבלינים ו-5 כפות שמן קנולה. יוצרים מסה אחידה.
3 מחממים את התנור ל-270 מעלות (או לטמפרטורה הכי גבוהה שהתנור שלכם מגיע אליה, כדי לתת לקציצות מכת חום).
4 מוסיפים לירקות שהזיעו במחבת את רסק העגבניות, את הזיתים ושתי כוסות מים חמים. מביאים לרתיחה ומתבלים לפי הטעם. יוצרים קציצות מנבשר ושמים אותן ברוטב.
5 מכניסים את הכלי לתנור ל-15-20 דקות, אחרי זמן זה מורידים את החום ל-150 מעלות, סוגרים את הכלי ומשאירים עוד חצי שעה מינימום (אפשר אפילו שעה).
6 מגישים עם קוסקוס מלא.
* המנה אפילו יותר טעימה ביום שלמחרת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!