מאפינס משגעים, שמכינים בלי מיקסר או מעבד מזון. כדי לשמור על המרקם הרך והאוורירי שלהם חשוב להיזהר מעיבוד יתר של התערובת (לכן משתמשים במזלג בלבד- אפילו לא במטרפה!) ומאפיית יתר. במתכון הזה מכינים 10 מאפינס בתבנית עם שקעים בנפח 1/2 כוס. המצרכים (10 מנות):למאפינס:
לפירורים:
אופן ההכנה:1 מכינים את המאפינס: בקערה 1 מערבבים קמח, אבקת סודה, אבקת אפייה ומלח.
2 בקערה 2 מועכים בננות במזלג, מוסיפים אבקת סוכרלוז "סוגת", ביצה וחמאה מומסת וממשיכים לערבב עם המזלג לתערובת אחידה.
3 מוזגים את תכולת קערה 2 לקערה 1 ומערבבים כמה שפחות (עדיין עם המזלג – זה מבטיח ערבוב עדין), רק עד שכל הקמח "נרטב" וזהו - לא נורא אם יש פה ושם גושים בתערובת.
4 ממלאים תבנית שקעים מרופדת במנז'טים בתערובת (כמעט עד קצה כל מנז'ט).
5 מכינים את הפירורים, מקשטים ואופים:
6 מחממים תנור ל-190 מעלות.
7 בקערה שמים אבקת סוכרלוז "סוגת", קמח, קוביות חמאה וקינמון ומפוררים יחד בקצות האצבעות עד לקבלת תערובת פירורית. מפזרים את הפירורים מעל השקעים עם הבצק.
8 אופים כ-15 דקות, עד שהמאפינס זהובים, ריחניים, רכים וקפיציים למגע, וקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט ומגישים. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
סוד מתוק ללא סוכר: פירורי בצק פריך ללא תוספת סוכר נוטים להישאר בהירים גם אחרי האפייה (כי הסוכר עוזר להשחמה). בדרך כלל אני ממליצה לרסס אותם בשמן לפני האפייה כדי שישחימו, אבל במתכון הזה הם ייראו זהובים בלי שום עזרה, בזכות טריק אחד קטן וריחני – תוספת הקינמון לבצק, שצובע אותו בגוון זהוב ומגרה.
* המתכון באדיבות קרין גורן ל'סוגת"
>> לקרין גורן יש ספר חדש, ולנו יש ראיון ומתכונים>> עוגייה בצורת פיל, פאזל של עוגיות: אוסף מדליק של חותכני עוגיות מקוריים ונהדרים |