עוגת תפוחים הונגרית כמו של סבתאעוגת התפוחים ההונגרית מזכירה לנו שאנחנו אוהבים תפוחים מבושלים בחמאה וקינמון מאוד מאוד, אבל לא מעוניינים לוותר בשביל זה על נוכחות יפה של בצק. שתי קומות בצק, קומת מילוי - מה שנקרא, ליהנות מכל העולמות
עדי קלינגהופר
| mako אוכל
| פורסם 31/08/23 07:14
צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
|
המצרכים :לבצק (תבנית מלבנית בקוטר 25*35):
למלית תפוחים:
להרכבת העוגה:
להברשה וקישוט:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הבצק: מעבדים יחד את כל המרכיבים במעבד מזון לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. בינתיים מכינים את המלית. 2 מלית התפוחים: קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים ומוציאים את הליבה. פורסים דק. 3 מבשלים במחבת רחבה על להבה נמוכה תפוחים, סוכר, מיץ לימון, חמאה וקינמון, עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מצטמצמים (7-10 דקות). מניחים לצינון. 4 הרכבת העוגה: מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים. מרדדים חלק אחד על משטח מקומח היטב ליריעה לא עבה בגודל התבנית (25 על 35 ס"מ). 5 מרפדים את התבנית בבצק ומפזרים פירורי ביסקוויטים באופן חופשי. 6 משטחים את מלית התפוחים ומפזרים גם עליה פירורי ביסקוויטים. 7 מרדדים את החלק השני של הבצק לאותו גודל ומניחים על מלית התפוחים. 8 מברישים את הבצק בחלמון טרוף עם מים ומחוררים אותו בזהירות מזלג. 9 מחממים תנור ל-175 מעלות ואופים כשעה, או עד הזהבה. מוציאים ומצננים (העוגה חייבת להתייצב). 10 מקשטים באבקת סוכר וחותכים לריבועים. עוגת תפוחים הונגרית | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכללבלוג של עדי - עדיקוש ** העוגה תישמר בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כ-3 ימים. |