חצילים: הכי טריים וקלים, עם קליפה חלקה, מבריקה ומתוחה. קולים על אש גלויה: גריל או כיריים. בתנור זה נחמד, אבל זה לא זה. הטעם של האש זה התבלין הכי משמעותי וחשוב כאן. לכן גם לא שוטפים את בשר החציל, ואפשר להשאיר קצת קליפות חרוכות. שמן, והרבה: זה הטעם השני בחשיבותו אחרי האש, ויש משמעות גם למרקם. מוסיפים שמן טעים ובריא, רצוי זית. פלפלים ועגבנייה: קולים על האש, מסלקים את הקליפה וקוצצים פנימה. מבין הפלפלים כדאי שלפחות אחד יהיה חריף. שום: הולם מאוד את החציל. אני אוהבת הרבה, אבל תבטיחו שתוסיפו לפחות שן אחת. המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 קולים את החצילים, העגבניות והפלפלים על אש גלויה עד לחריכה. מצננים ומסלקים את הקליפה ואת גרעיני הפלפל. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 2 קוצצים את כל הירקות ומתבלים בשום, מלח, פלפל ושמן זית – בלי להתבייש. 3 שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר. חצילים, עגבניות, פלפלים ואש. שילוב מנצח | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל |