כולם מכירים, יודעים ואוהבים בראוניז, אבל את אחיהם הבלונדיז, המבוססים על שוקולד לבן, הרבה פחות אנשים מכירים ואוהבים - ולא בצדק. הבלונדיז, למרות המראה הבהיר והפחות מפתה, לא נופלים מאחיהם השחומים בטעמם הנפלא והממכר. העוגיות הבאות - עוגיות פקאן ושוקולד לבן - הן סיפור דומה. הן אמנם מבוססות על שוקולד לבן ולא על הפצפוצים החומים הסטנדרטיים, אבל טעמן נפלא והן לא נופלות במאום מאלו העשויות שוקולד מריר.
כדי לקבל עוגיות נהדרות וממכרות חשוב מאוד להשתמש בשוקולד לבן איכותי, כזה שפשוט טעים לאכול. אין כמו צ'אנקים גדולים של שוקולד בעוגיות הללו, ולכן קוצצים את השוקולד לחתיכות גדולות יחסית (חצי מטבע).
ודבר אחרון: שוקולד לבן ופקאן הוא שילוב מצוין, אך ניתן להחליף את הפקאנים בכל אגוז אחר שאוהבים – פיסטוק, שקדים, אגוזי מלך או לוז.
המצרכים (25 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-175 מעלות. 2 מנפים את הקמח והסודה לשתייה לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. 3 מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ושני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל ומערבלים היטב. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד להטמעה. מוסיפים את השוקולד והאגוזים הקצוצים ומערבלים רק עד לפיזור אחיד. ככה הן נראות לפני האפייה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל4 יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 2.5 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קלים. מעבירים לתנור ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות יציבות ומשחימות קלות בצדדים. מוציאים ומצננים לחלוטין על גבי רשת. 5 כשהעוגיות קרות מנפים מעל מעט אבקת סוכר. * העוגיות נשמרות עד 3 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר. מבוסס על מתכון מהמגזין Bon Appétit בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי |