המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 חותכים את ה"מכסים" של הפלפלים ומסדרים אותם בצפיפות בסיר. 2 חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר הפלפלים יחד עם רסק העגבניות, הפפריקה ומלח. 3 בסיר נפרד מטגנים את הבצל עם כף שמן עד להזהבה. 4 מוסיפים את האורז לבצל, מוסיפים כוס מים ומכסים את הסיר. 5 מבשלים את האורז 20 דקות, לריכוך חלקי. 6 חותכים את הפטריות לרבעים. 7 קולים קלות את הצנוברים במחבת (זהירות, הם נשרפים מהר). ברגע שרואים שאחד מעט מזהיב שופכים אותם מיד לסיר האורז. 8 מוסיפים לאורז את השום, הפטריות, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. 9 ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והפטריות. סוגרים את הפלפלים עם המכסים, ומוסיפים כוס וחצי מים (הנוזלים צריכים להגיע עד לחצי גובה הפלפל). מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה. מדי פעם פותחים את הסיר ומזלפים מהנוזלים אל תוך הפלפלים בעזרת כף. נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |