איכשהו (לא אגיד שמות, אבל ארמוז שזה קשור לסבתא שלו) לא רק שנהייתה לבן שלי התניה לקבל לחמנייה שלמה לנשנוש אחרי הגן - גם הסטנדרט שלו גבוה והוא חייב לחמניות רכות, עדיף מבצקים עדינים, עילאיים ומתנשאים. ובגלל שבניגוד לסבתא שלו, לי אין מאפייה עילאית ומתנשאת ליד הבית, אני נאלצת לאפות לו לחמניות. מזל שהאומה היפנית אובססיבית לכמה תחומים, ביניהם דברים חמודים ודברים רכים, ולכן היא סידרה לי יופי של מתכון ללחמניות רכות. מכירים עוגת גבינה יפנית? דעו שיש גם עוגת ספוג יפנית ויש לחמניות חלב יפניות. המשותף לכולן: מרקם של ענן ביום הכי רך שלו. המתכון הזה ללחמניות מבוסס על כזה מתכון יפני, רק בגרסה מקומית בלי מרכיבים שאין למצוא.
סוד הרכות של הלחמניות האלו טמון בעיסה דייסתית שמכינים ממים, חלב וקמח, רגע לפני שמתחילים לעבוד עליהן במיקסר. אל תעזו לוותר עליה, היא זאת ששומרת על הלחמניות רכות בטירוף.
המצרכים (12 מנות):לרביכה ההתחלתית:
ללחמניות:
למשיחה לפני ואחרי האפייה:
אופן ההכנה:1 מערבבים היטב בסיר קטן את כל חומרי הרביכה עד שאין גושים. מדליקים את האש ומבשלים כ-3 דקות, תוך כדי טריפה מדי פעם, עד שהתערובת מסמיכה ונראית כמו דייסה סמיכה. מניחים בצד לצינון של כמה דקות. 2 מעבירים את הרביכה המצוננת לקערת מיקסר ומוסיפים את שאר מרכיבי הלחמניות לפי סדר הופעתם במתכון. מעבדים (עם וו לישה) כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק קצת דביק, אבל גמיש ואחיד. 3 מנקים בעזרת קלף את שאריות הבצק שנדבקו לשולי הקערה (אם יש), מעצבים את הבצק לצורת כדור, מכסים במגבת ומתפיחים שעה-שעה וחצי עד שהבצק הופך נפוח יותר וקפיצי למגע. הוא לא יכפיל את נפחו, וזה בסדר. 4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מוציאים לו את האוויר וחותכים ל-12 חתיכות שוות בגודלן (פחות או יותר). מעצבים כל חתיכת בצק לכדור, ומעבירים לתבנית מלבנית משומנת קלות, במרווחים. כאן השתמשתי בתבנית 29 על 24 ס"מ. 5 מכסים את כדורי הבצק במגבת ומתפיחים 50-60 דקות נוספות, עד שהם תופסים את כל שטח התבנית. 6 בינתיים מחממים תנור לחום של 180 מעלות. 7 מושחים את החלק העליון של הלחמניות בחלב ואופים 25-30 דקות עד שהן משחימות בחלק העליון וכשנוקשים עליהן שומעים צליל יחסית חלול. 8 כשהן יוצאות מהאפייה מושחים אותן אם רוצים במעט חמאה מומסת. 9 מצננים, בוצעים וזוללים. >> לבלוג של עידית - טעים! הערות: - אני השתמשתי בקמח לחם, שאיתו אני מעדיפה לעבוד כשאני אופה לחמניות, לחמים וחלות, כי כמות הגלוטן בו גבוהה יותר מקמח רגיל וזה מה שאנחנו בעצם מחפשים במרקם. הלחמניות יהיו טעימות גם עם קמח רגיל. - אפשר להחליף את החלב שבו מושחים את הלחמניות לפני האפייה בביצה טרופה, אם רוצים לחמניות כהות יותר. |