1 מתחילים עם האורז: מחממים בסיר את שמן הזית ומוסיפים את השום. מערבבים 30 שניות ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב כך שהאורז יהיה מצופה כולו בשמן ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 20 דקות (אנחנו לא רוצים שהאורז יתרכך לחלוטין כי אחר כך אנחנו עוד שולחים אותו לתנור. אם תרצו לבשל אותו עד הסוף הוסיפו עוד 15 דקות בישול, ורק אז ערבבו פנימה את המלח והניחו לו לעמוד מכוסה בסיר למשך 10 דקות נוספות).
אורז אדום | צילום:
יחסי ציבור, יחסי ציבור
לאתר סוגת
2 מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים את האורז והנוזלים שנותרו בסיר עם המלח, הסילאן והנענע המיובשת, ומעבירים לתבנית צלייה.
3 מתבלים את הכרעיים היטב משני הצדדים במלח ופלפל ומניחים על האורז כשהעור פונה למעלה.
4 מערבבים בקערה דלעת, שמן זית, מלח ופלפל ומפזרים בין הכרעיים, כך שיכסו את האורז. מכניסים את התבנית לתנור וצולים 45 דקות עד שעה.
5 מפזרים את אגוזי הלוז (לא חייבים) ומגישים.
*המתכון יעבוד נהדר גם עם אורז מלא רגיל ואורז מיקס.